2017. 10. 30. - 11:07

Egyre felkapottabb a turisták körében a Közel-Kelet

Egyre felkapottabb a turisták körében a Közel-Kelet

Arab Utazás Kiállítást rendeztek Dubaiban, melyen elhangzott: 2030-ra évente 195 millió turista látogathat majd el a Közel-Keletre és Észak-Afrikába.

A turizmus fellendítése érdekében vízumkiadással könnyítették meg a kínai és orosz turisták beutazásá több országban is, illetve az ománi turisztikai minisztérium típusaira választotta az utazásokat: a családi, a kulturális és a kalandtúrák kiemelt figyelmet kapnak. Az Egyesült Arab Emírségek is garantálják a vízumot a kínai és az orosz turisták számára.

 

Egyre felkapottabb a turisták körében a Közel-Kelet

A turizmus növekedése miatt szüksé van az instrastruktúra, a vidámparkok, a hotelek fejlesztésére Dubaiban

 

Az Egyesül Arab Emírségek GDP-jének több mint nyolc százalékát adja a turizmus, ez 2026-ra elérheti a 11,2 százalékot. A kiállításon Dubai képviselője kijelentette, a cél, hogy 2020-ra elérjék a 20 milliós látogatottságot, ehhez szükség van az instrastruktúra, a vidámparkok, a hotelek fejlesztésére. A fórumon szó esett még a fenntartahtó turizmusról, a gazdaságélénkítésről és az idegenforgalom szerepéről a környezetbarát gazdaság kialakításában.

 

/T.D.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.