2010. 01. 11. - 05:00

Év autója választás 2010 –Az új Polo vitte a pálmát

Év autója választás 2010 –Az új Polo vitte a pálmát

A huszonhárom európai országból származó, összesen 59 tagot számláló nemzetközi zsüri döntése szerint az „Év autója 2010” verseny győztese az új Volkswagen Polo lett – jelentették be november 30-án, Madridban. Az idei szavazáson 23 ország 59 ítésze adta le voksát.

Az új Polo 347 pontot kapott, s nyert a Toyota IQ előtt. Ez a rangos elismerés a Polo szempontjából egy különösen jól sikerült esztendőt koronázott meg.Az új Polo – amely több szempontból is komoly kihívás elé állította mérnökeinket – egy üde, fiatalos és kozmopolita autó, melynek ötödik generációját azoknak fejlesztettük ki, akik minden idők legkevesebb kompromisszumára hajlamosak csak egy autóvásárláskor.

 

Az új Volkswagen Polo

 

„Év autója 2010” verseny győztese az új Volkswagen Polo lett

 

Ezért (is) örülünk a díjnak, amely visszatükrözi törekvéseink helyességét – mondta Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen Csoport elnöke, a madridi eredményhirdetésen.Az autó háromajtós dinamikus, valamint komfortos ötajtós karosszériával készül Németországban. A Polo BlueMotion 3,3 literes fogyasztásával a leggazdaságosabb és leginkább környezetarát ötüléses gépkocsi a világon.

Az új Polo belső tere

 

A Polo belső tere


Az év autója elismerés egyike a legrégibb, leginkább elfogadott és a legnagyobb megbecsülésnek örvendő európai díjaknak. Az új autók közül a legjobbat 1964 óta választják meg. A Vokswagen utoljára 1992-ben nyert ezen a megmérettetésen, amikor az új, harmadik generációs Golf vitte el a pálmát az Opel Astra és a Citroen Zx előtt.

A Volkswagen ismét kitett magáért az új Polo A 347 pontot kapott, s nyert a Toyota IQ előtt

 

347 pontot kapott, s nyert a Toyota IQ előtt

 

Hakan Matson, a zsüri elnöke, a díjkiosztón azt mondta: ,,A zsürit az új Polo átfogó biztonsága, és a legfejlettebb technológiát a mindennapokban alkalmazó motorválasztéka nyűgözte le leginkább. A Volkswagen ráadásul a Polo BlueMotion változattal egy nagyon gazdaságos autóval gazdagítja kínálatát.”

A belső tér az utas oldali nézetben

 

A belső tér az utas oldali nézetben


A Polo győzelme az „Év autója 2010” választáson megkoronázza a Polo szempontjából valóban különleges 2009-es évet: az idén lett az autó ugyanis az “auto motor sport” magazin szerint 2009 legjobb autója, amely ráadásul elnyerte a Springer Verlag kiadó Zöld-díját, az Arany kormánykerék kitüntetést, és alig néhány nappal ezelőtt pedig megkapta az “Autozeitung” Auto Trophy díját.

 

(Forrás: Hazai autóhírek)

 

Szóljon hozzá a fórumon!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.