2010. 02. 22. - 14:41

Jön az új Audi RS5

Jön az új Audi RS5

Egyelőre a nemzetközi sajtó találgat az RS5 motorját illetően. Beszéltek már 500 lóerős V10-es sportkupétól a 450 lóerősig.

Új modellel érkezik a jövő héten kezdődő Genfi Autószalonra az Audi sportmodelljeiért felelős quattro GmbH. Elkészült az RS5, egy csodaszép autó különlegesen sportos műszaki megoldásokkal. Az autó egyedi külsővel büszkélkedhet, amelynek részeként új első spoilert és komoly diffúzorral kiegészített hátsó ütközőt kap a kupé, a hűtőmaszk, pedig sötétszínű, méhsejtmintás.

 

Audi RS5 coupe - az Audi új sportmodellje

 

Audi RS5 coupe - Az Audi új sportmodellje


Az RS5-re alaphelyzetben 19 colos kerekek kerülnek, a csomagtartóból, pedig nagy sebesség esetén egy apró szárny bújik elő. Amellett, hogy megőrzi a luxushangulatot, az utastér sportosabb, mint korábban, erről az alapáron járó sportkormány és sportülések gondoskodnak.

 

Az Audi még nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen motor kerül az RS5 Coupe- ba

 

Az Audi még nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen motor kerül az RS5 Coupe- ba


A sportosság ugyanakkor tovább fokozható, kérhető karbon és alumíniumbetét, Alcantara borítású kormány, illetve a versenyautókéra emlékeztető ülés is. Nagy találgatás folyik a nemzetközi sajtóban, hogy milyen motor kerül az Audi RS5-be. Felmerült a 3,0 literes, V6-os kompresszoros, 4,2-es V8-as, illetve az 5,0 literes V10-es is. Az 525 lóerős motor remekül illene a kínálatba, hiszen a korábbi - már nem gyártott - RS4 420 lóerős volt.

 

Az Audi RS5 beharangozó videója:

 

 


A hamarosan érkező új kivitel minden bizonnyal erősebb lesz, mondjuk 450 LE, ugyanakkor az RS6 580 lovas. Így az RS5 mindkettőtől kellő távolságot tartana. Természetesen az RS5-be öszkerékhajtás kerül, amely alaphelyzetben a nyomaték 60 százalékát a hátsó kerékre juttatja és csak 40 százalék indul az első tengely felé. Hatfokozatú manuális mellett hatfokozatú automata is választható. A futómű és a fékrendszer is a komoly száguldásnak megfelelő. Az, hogy mindebből mennyi igaz, napokon belül kiderül, hiszen legkésőbb jövő kedden megismerjük az Audi RS5-öst, amely júliusban már meg is érkezik az első vevőkhöz.


(Forrás: Hírkereső.hu) )


Szóljon hozzá a fórumon!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.