2010. 02. 22. - 15:09

Bemutatkozik a Mercedes-Benz CLS

Bemutatkozik a Mercedes-Benz CLS

Környezetkímélő hajtásrendszerrel szerelt tanulmányautót mutat a Mercedes-Benz.

Egy különösen takarékos és környezetbarát tanulmányautót állít ki a Mercedes-Benz. Az F800 két autó egyben, ugyanis a német gyár két hajtástechnológiát is kidolgozott hozzá, az egyik benzin-elektromos hibrid, a másik üzemanyagcellás elektromos. A konnektorról is tölthető hibridbe 300 lóerős, V6-os benzinmotor és egy 109 lovas elektromos kerül, amelyek együttes használatával kevesebb, mint 5 másodperc alatt képes százra gyorsítani a jármű, a végsebessége, pedig 250 km/óra.

 

Mercedes-Benz CLS F800 koncepcióautója

 

Mercedes-Benz CLS F800 koncepcióautója


A luxusautó benzinfogyasztása 2,9 literre adódik a szabvány szerint. Persze ez lehet nulla is, ha csak a lítium-ion akkumulátorokból táplált villanymotor gyorsítja, ilyenkor azonban 121 km/óra a végsebessége és maximum 29 km-t képes egy feltöltéssel megtenni. Az üzemanyagcellás változatban 136 lóerős (290 Nm) elektromos motor van.

 

A Mercedes-Benz CLS F800 két újítást is forradalmasít

 

A Mercedes-Benz CLS F800 két újítást is forradalmasít


A motor a hátsó tengely közelébe kerül, energiáját lítiumion akkumulátorból nyeri, amelyet az autó orrába szerelt, hidrogén és oxigén reakciójából áramot termelő üzemanyagcella tölt. Distronic Plus Traffic Jam Assistant, a Mercedes továbbfejlesztett távolság és sebességtartó rendszere, amellyel nemcsak fékezni, gyorsítani, de immár kanyarodni is képes önállóan a jármű, ameddig 40 km/óra alatti tempóval halad a forgalom.

 

Mercedes-Benz Cls F800 beharangozó videó:

 


Szintén újdonság a balesetmegelőző, illetve a sérülés mértékét csökkentő Pre Safe 360, amely a korábbi Pre Safe-fel szemben már nemcsak az elölről, de a hátulról történő ütközésre is figyel, ha kell, lefékezi az autót. Az autó nemcsak a műszaki részletekben mutat a jövőbe, de a formatervezés terén is.


(Forrás: Hírkereső.hu)


Szóljon hozzá a fórumon!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.