2010. 03. 05. - 05:00

Subaru Legacy 2.0D Comfort

Subaru Legacy 2.0D Comfort

A tavaly áprilisban, a New Yorki Nemzetközi Autószalonon bemutatott ötödik generációs Subaru Legacy nyílt hadüzenet volt a nagy és kényelmes rugózású amerikai limuzinoknak. Fanyalgásra csak a külseje adhat okot, ami vagy elnyeri az ember tetszését, vagy nem, köztes állapot nem létezik.

A Legacy a felpúposított tető miatt oldalról kissé bumfordi benyomást kelt, s a felhizlalt kerékjáratokban viccesen festenek a 16-os kerekek. Az első fényszórókat is jelentős méretűre növelték, bár elölnézetből azok metszett élei és a turbós Subarukra jellemző légnyílás a géptetőn együtt szigorú ábrázatot biztosítanak az autónak. Egyébként az új Legacy 35 milliméterrel hosszabb, 90 milliméterrel szélesebb és mintegy 80 milliméterrel magasabb az előző modellnél, tengelytávja pedig 80 millimétert gyarapodott.

 

 

Subaru Legacy 2.0D Comfort bemutató videóját megtekintheti itt


A Subaru Legacy a nagyautók komfortját nyújtja, bőséges, itt-ott szinte zavarba ejtő a helykínálata. Az első utas teljesen kinyújtóztathatja lábait, s mögötte még akkor is elég hely marad egy magas felnőttnek. A Comfort felszereltségű autókban a vezetőülés elektromos állíthatósága is széria, ami a lehető legpontosabb beállítást teszi lehetővé. A csomagtér tisztességes méretű, 486 literes, de nyílása kicsit szűk.

 

 A műszerfal inkább sportos hatású, mint elegáns

 

 A műszerfal inkább sportos hatású, mint elegáns


A Legacy műszerfala kész felüdülést jelent a többi Subaruéhoz képest, modern és egészen rendezett. A műszerfal inkább sportos hatású, mint elegáns; ezt a szálcsiszolt, alumíniumhatású, egyébként tetszetős betétek is hangsúlyozzák. Az új kör alakú főműszerek nagyon szépek, különösen éjszaka, s ismét jó volt nézni, ahogy minden indításnál a mutatók végiglendültek egyszer a skálán. Egyebek mellett az illesztésekre sem lehet panasz, s ebben a Subaruban találjuk eddig a legjobb minőségű anyagokat.


(Forrás: A Subaru Hivatalos Honlapja)


Szóljon hozzá a fórumon!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.