2011. 09. 19. - 20:23

A Toyota bejelentette a Prius V és Plug-in árait

A Toyota bejelentette a Prius V és Plug-in árait

A Prius V nagyobb helykínálattal alacsonyabb alapárról indul.

A Toyota Prius V alapára 27.160 dollárról indul, míg a Plug-in széria 32.760-ról indul. Mindkét típusnál benne van már a 760 dolláros szállítási és kezelési költség és a Plug-in minden bizonnyal 2500 dolláros adókedvezményt kap.

 

Toyota Prius Plug-in hybrid

Két és fél óra alatt feltölthetők az akkuk

 

A Prius V a hagyományos modellnél 58%-al nagyobb belső rakteret biztosít. A Toyota szabadalmaztatott Hybrid Synergy Drive technológiájának köszönhetően a Plug-in változat vegyes fogyasztása 2,1 liter 100 kilométerenként, ezzel az értékkel azt hiszem minden autótulajdonos kiegyezne. A hybrid rendszer összteljesítménye 134 lóerő és a 100-as sprinthez elég 10,7 másodperc. Akkumulátorait szabványos aljzatból 2,5 óra alatt feltölthetjük, de a gyár kínál az autóhoz napelemes töltőállomást is, így egy nagyobb beruházással a jövőben ingyen tölthetjük Priusunkat. A HSD rendszer három fokozatban használható, így mindig az adott forgalmi helyzethez leginkább megfelelőt választhatjuk. A Prius Plug-in változata nem olcsó mulatság, viszont a környezettudatosság fontos bástyája lehet az elektromos vagy hybrid autók napelemmel való töltése.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.