2011. 10. 25. - 00:07

Új támogatási politika az üzemanyag takarékos autókra Kínában

Új támogatási politika az üzemanyag takarékos autókra Kínában
Sok autókereskedőnek lehetnek nyugtalan pillanatai, ugyanis kínálatuk nagy része átlépi az üzemanyag fogyasztási limitet, és nem kapja meg a 3000 jüan támogatást.

Az üzemanyag takarékos autókat támogató kezdeményezés 2010 június 1-jén indult több, mint 400 modellt és 2 millió járművet érintve. A besorolás szerint a benzin vagy gázolaj hajtotta nem hybrid vagy alternatív üzemanyaggal működő személyautóra vonatkoznak a szabályok, aminek a lökettérfogata maximum 1600 köbcenti. Továbbá a fogyasztásának teljesítenie kell a táblázatban szereplő értékeket.

kínai üzemanyag fogyasztási határok

Az új fogyasztás - súly táblázat gépkocsikra Kínában

A szabvány az autókat két csoportra osztja. Az első csoportba az egy vagy két sor üléssel és manuális sebességváltóval rendelkezők tartoznak. (A táblázatban MT) A másikba azok tartoznak, amikben három vagy több sor ülés van vagy nem manuális a sebességváltó, ide tartozik az AT, DCT, AMT, CVT is. (A táblázatban AT-vel jelölve) Az üzemanyag fogyasztási korlátok nem rögzítettek, az autó súlyától (CM kg-ban) függnek. Az eredeti szabványt nem volt túl nehéz teljesíteni a gyártóknak, így például egy 1500 kg-os közepes méretű automata váltós szedánra 8l/100km volt a limit. Így az 1,6 literes autók többsége hozzájutott a 3000 jüan támogatáshoz. Az új szabályok azonban szigorodtak 2011 október 1-től. A limit az 1430kg-nál könnyebbe autóknak 7,2%-9,3%-al csökkent. Valamint 1430kg felett nem számít a súly, így egy kategóriába esik a VW Passat és a Golf is. Az új szintet mindössze 49 modellnek sikerült teljesíteni így a maradék 85% lemaradt a támogatásról. A 49-ből 27 típus közös nagyvállalatok terméke, míg 22 helyi márkák képviselője. Ezeket kizárólag kézi váltóval szerelik, mert automatával nem teljesítenék a limitet. Ezzel kívánnak hosszú távon lendületet adni a helyi márkáknak.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.