2018. 05. 16. - 11:23

Stefanich Pincészet - Kőszeg

Stefanich Pincészet - Kőszeg
Kőszeg a Soproni Történelmi borvidékhez tartozó méltán híres város. A szőlőtermesztésnek több száz éves hagyománya van, a város fő bevételét is ez alapozta meg.  
Stefanich Pincészet

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 1740 óta minden évben április 24-én, Szent György napján bejegyzésre kerülnek a Szőlőjövésnek Könyvébe a szőlőhajtások. Abban az időben majdnem minden család foglalkozott szőlőtermesztéssel, a mi családunk is egy Poncihter (kőszegi szőlőtermelő) család.
 
A borvidékünkön zömében kékszőlő termesztése folyik. Nálunk is ezekből a fajtákból található a többség (Kékfrankos, Blauburger, Pinot Noir, Merlot). Mivel egyre nagyobb az igény a fehér borra, ezért folyamatosan növekszik a fehérszőlő területek aránya. Mi is telepítettünk fehér szőlőt, először Chardonnay-t majd Olaszrizlinget 2 hektáron, jelenleg összesen 10 hektáron gazdálkodunk.

A fogyasztóink igényeinek megfelelve Rosé bort is készítünk, évről- évre egyre nagyobb mennyiségben. Borainkat irányítva készítjük, fehér és a rosé bort hűtve, míg a vörös borokat 28 fokon tartva 12-14 napig erjesztjük. Zömében acéltartályokkal rendelkezünk, de a palackozásra szánt vörösborokat fahordóban érleljük.

 
 
Stefanich Pincészet Stefanich Pincészet
 
Kőszegen található borozónk hangulatos kerthelyiségében tavasztól őszig alkalmanként élő zenével fogadja a borozgatni, táncolni vágyókat. Továbbá aki a régi hagyományokat, szőlészeti eszközöket kedveli, megtekintheti a nagyszülők gyűjteményét a pincészet saját múzeumában. Borkóstolókat zömében Cákon tartunk, az erre igényesen kialakított kóstoló helységünkben, amely 50fő befogadására alkalmas.
 

Sok szeretettel várjuk pincészetünknél!
 

Stefanich Pincészet
H-9730 Kőszeg Rákóczi F. u 60.
Tel: +3620/9725734
E-mail: stefanichpince@gmail.com
Web: www.koszegibor.hu/stefanich

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.