2018. 05. 17. - 11:07

Megvan az Év Fagylaltja

Megvan az Év Fagylaltja

A bazsalikomos málnát választották az év fagyijának, amely a Gyenesdiáson levő Bringatanya – Somogyi fagylaltműhely „alkotása”. A fiatal készítő két elismerést is kapott.

Kiválasztották Szegeden az esztendő legjobbnak ítélt fagylaltját. Az Év Fagylaltja versenyen 40 cukrász 72 hűsítő finomságát „vizsgáztatták” a szakemberek, azaz a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete – adta hírül a turizmusonline.hu.
 
A Tisza-parti város híres Virág Cukrászdájában szervezték az eseményt, melyen a Bringatanya – Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta nyert. Bazsalikomos málna fagyiját találták a legjobbnak. A fagylaltokat szakmai és közönség zsűri is pontozta.
 
Somogyi Renáta elnyerte az Év Fagylaltja díjat bazsalikomos málnájával
Somogyi Renáta elnyerte az Év Fagylaltja díjat bazsalikomos málnájával
 
Somogyi Renáta kézműves nívódíjat kapott, de az I Love Szeged elismerést is hazavihette, melyet gesztenye vörösboros áfonyás fagyija is nagyon tetszett a zsűrinek.
 
A fiatal cukrász a szülei üzletében tevékenykedik, 12 esztendeje nyitott meg a cukrászda.
 
Az Év Fagylaltja kézműves termék, melynek jellemzője, hogy csak természetes alapanyagokat használnak hozzájuk – a tejes fagyik esetében pedig főzött alapot és saját készítésű önteteket, díszítéseket, pasztákat - írta meg a turizmusonline.hu.
 
Fotó: Facebook
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.