2018. 06. 19. - 11:30

Mire kell ügyelni gynecomastia műtét előtt?

Mire kell ügyelni gynecomastia műtét előtt?

Mint minden operációt megelőzően, a gynecomastia sebészeti beavatkozás előtt is fontos ügyelni a megfelelő felkészülésre. Mit kell tenni és mit nem szabad, mielőtt a műtőbe kerülünk?

Nemcsak a nők végeztetnek manapság mellműtétet. A férfiak körében sem szokatlan, hogy lelógó, megereszkedett, megnőtt mellüket szeretnék megműttetni, korrigáltatni.
 
A gynecomastia sebészeti beavatkozás képes helyrehozni a férfi mellek megjelenését is. Arról, hogy miként zajlik, már olvashattunk a cikk korábbi részében.
 
Mire kell azonban készülni a műtét előtt?
 
A sebészünk mindenképp ellát majd tanácsokkal, utasításokkal, melyeket be kell tartani az operációt megelőzően.
 
Amennyiben 45 évnél idősebbek vagyunk, vagy szívbetegséggel küzdünk, mindenképp szükség van egy operáció előtti EKG-vizsgálatra például. A belgyógyász ezután adja ki az engedélyt. Anémia esetén nem engedélyezett a zsírleszívás sem. Amennyiben az orvos életmódbeli változtatásokat ajánl, ezt az utasítást is be kell tartani.
 
A gynecomastia műtétet megelőzően nem árt felkészülni, hogy minden rendben legyen
A gynecomastia műtétet megelőzően nem árt felkészülni, hogy minden rendben legyen
 
A kérések között lehet ezen felül:
 
-Kerüljük a napozást 2 héttel a műtét előtt – a napégés ugyanis növeli a tartós hegesedés esélyét.
 
-Hagyjuk el a dohányzást. A nikotin módosíthatja a gyógyulás folyamatát. Legalább 4 héttel az operáció előtt le kell tenni a cigarettát. Ebbe a nikotintapasz is beletartozik.
 
-Minden aszpirint tartalmazó termék alkalmazását abba kell hagyni, olyan orvosságokét, melyek higítják a vért (Ibuprofen, Advil, Motrin, stb.) az E-vitamin nem ajánlott, a gyógynövény-kiegészítők, beleértve a zöld teát, orbáncfüvet, Gingkót, fokhagymát, szintén nem javasoltak.  Naponta egy multivitamin megengedett.
 
-Nagyon fontos a megfelelő hidratáltság, műtét előtt és után egyaránt.
 
-Az orvossal tudatni kell, ha a sebészeti beavatkozást megelőzően valamilyen betegség tör ki rajtunk!
 
-A munkából egy hétig biztosan hiányoznunk kell, tegyük meg a szükséges intézkedéseket.
 
-Mivel a gynecomastia egynapos sebészeti műtétet többnyire járóbeteg-ellátásban végzik, fontos, hogy legyen valakink, aki haza tud vinni az operációt követően és 24 órában velünk marad utána. Amennyiben nincs ilyen személy, igényelni kell a kórházban utó-ellátást.
 
-Szükségünk lesz mellkasi kompressziós felszerelésre, melyet az orvos ír fel. Ezt már magunkkal kell vinnünk a műtéthez.
 
-Készítsünk be magunknak kényelmes pólókat a sebészeti beavatkozást követő időszakra.
 
-Ha a mellkasi szőrt általában leszedetjük, ezt a felépülés időszakában mellőzni kell.
 
-A lakásban szükséges tennivalókat érdemes a műtét előtt elvégezni, mivel takarítani, emelni nem szabad a beavatkozást követően.
 
-Készítsünk elő a felépülés idejére elegendő mozifilmet, könyvet, amellyel elszórakoztathatjuk magunkat.
 
-Érdemes ezenkívül kezünk ügyébe készíteni előre elkészített ételeket, valamint a gyógyszereket és kellő mennyiségű folyadékot.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.