2018. 07. 17. - 09:21

Az emberek nem félnek a mesterséges intelligenciától

Az emberek nem félnek a mesterséges intelligenciától
Az Oracle és a Future Workplace kutatócég közös felmérést készített, amelyből kiderül, hogy az emberek 93 százaléka elfogadná a robotoktól kapott utasításokat a munkahelyén, kész együttműködni velük, nem félnek a mesterséges intelligenciától és a robotokkal való kapcsolattartástól.
Az 1320 humánerőforrás-vezető és munkavállaló megkérdezésével készített felmérés szerint a megkérdezettek készen állnak a mesterséges intelligencia használatára. A felmérés rámutat arra, hogy jelentős különbség van a mesterséges intelligencia munkahelyi és otthoni használatának elterjedtsége között. Az emberek 70 százaléka használ valamilyen MI technikát a magánéletben, míg a hr-szakemberek csupán 6 százaléka alkalmazza, a munkavállalók pedig 24 százaléka vesz igénybe valamilyen MI megoldást a munkahelyén.
 
 
Az emberek nem félnek a mesterséges intelligenciától
A magánéletében az emberek 70 százaléka használ valamilyen AI technológiát
 
 
A megkérdezettek a mesterséges intelligencia legnagyobb hasznának a nagyobb termelékenységet jelölték meg. A következő 3 év távlatában a munkavállalók 59 százaléka szerint a mesterséges intelligencia növelni fogja a vállalatok működési hatékonyságát, 50 százaléka szerint gyorsabbá teszi a döntéshozatali folyamatokat, 45 százaléka szerint jelentősen csökkenti a költségeket, 40 százaléka szerint pedig jobb ügyfélélményeket tesz lehetővé. A megkérdezett hr-vezetők 27 százaléka szerint a mesterséges intelligencia pozitív hatással lesz a tanulásra, 26 százaléka szerint a teljesítménymenedzsmentre, 18 százalékuk szerint a bérszámfejtésre, valamint 13 százalékuk szerint a munkaerő toborzására is.
 
MTI/Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.