2018. 07. 17. - 12:00

Megfelelünk a fogyás utáni sebészeti műtéthez?

Megfelelünk a fogyás utáni sebészeti műtéthez?

Bizonyos esetekben a testmozgás vagy a különböző feszesítő gyakorlatok nem segítenek visszaállítani a bőr rugalmasságát. Drámai fogyás után ez jellemző lehet, ezért elkél a sebészi beavatkozás.

Drámai fogyást követően gyakori, hogy bár a testsúly nagymértékben lecsökkent, a bőr megereszkedik, felesleges részek keletkeznek.
 
Amennyiben ilyen esetben plasztikai beavatkozást fontolgatunk, érdemes átgondolni, megfelelő alanyok vagyunk-e a testkontúrjavító, egynapos sebészeti műtére. Vannak ugyanis alapvető dolgok, amelyek alkalmassá tesznek minket rá és olyanok is, amelyek miatt ez a lehetőség nem jöhet szóba.
 
Mikor vagyunk jó alanyok a fogyás utáni, egynapos sebészeti beavatkozáshoz?
 
Nem mindegy, milyen egészségi állapotban vagyunk egy fogyás utáni műtét vállalásakor
Nem mindegy, milyen egészségi állapotban vagyunk egy fogyás utáni műtét vállalásakor
 
 
1.Fontos, hogy a testsúlyunk már legalább 6 hónapja stabil legyen. Nem lehet tervben további csökkentés és természetesen hízás sem. Az optimális eredményhez a test kontúrjának megváltoztatását kb. 2 évvel azután kell elvégezni, hogy elindult a drámai fogyás. Ez az idő lehetővé teszi a bőr számára, hogy összehúzódjon, amennyire lehet. Táplálkozásunk pedig stabilizálódjon és optimális legyen – ezek mind hozzájárulnak az egészséges felépüléshez.
 
2.Fontos az is, hogy általában jó egészségnek örvendjünk. Krónikus orvosi állapotok esetén, amilyen például a diabétesz vagy a szívbetegség, nem javasolt a beavatkozás. Akinek nem jó az egészsége, annak jobb nem kockáztatni ezt a műtétet. Ebben a kérdésben orvosunk dönthet előzetes vizsgálatokat követően.
 
3.Egészséges étrendet kell folytatnunk. A fehérjehiány és ehhez hasonló problémák szerepet játszhatnak a gyógyulás akadályozásában.
 
4.Ne dohányozzunk – a cigarettázás lassítja a gyógyulás folyamatát és növeli a súlyos komplikációk esélyét a műtét alatt és után. Dohányzás esetén legalább 6 héttel operáció előtt szokjunk le!
 
5.Lényeges, hogy az elvárásaink legyenek reálisak. A műtét jelentős javulást eredményez az alakon, de azt nem várhatjuk, hogy úgy nézzünk ki, mint húszéves korunkban.
 
Az egynapos beavatkozást követően is megereszkedik kicsit a bőr idővel, de ez az idősödés természetes velejárója.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.