2018. 07. 24. - 12:25

Először szállt fel az új BelugaXL repülőgép

Először szállt fel az új BelugaXL repülőgép

Túlvan első útján a különleges nevű és még különlegesebb megjelenésű Airbus-gép – a BelugaXL sikerrel teljesítette a feladatot. A repülőgépgyár már 2014 óta dolgozik ezeken a szállítógépeken.

Első alkalommal emelkedett a levegőbe a BelugaXL nevű, az Airbus által saját célra gyártott különleges szállítógép. A vállalat már 2014 óta dolgozott azon, hogy a korábbi Belugáknál nagyobb kapacitású és modernebb megjelenésű gépeket tervezzen, majd gyártson le – írta meg az airportal.hu.
 
Megjelenésük igencsak rendhagyó, hiszen leginkább úgy festenek, mint a levegőben szálló delfinek.

Kifutópályán az új BelugaXL Airbus
Kifutópályán az új BelugaXL Airbus
 
A tesztrepülés, melyet egy Airbus BelugaXL 2018. július 19-én vitt véghez, jól sikerült. Öten voltak a fedélzeten az első útján, a franciaországi Toulouse-ból emelkedett az égbe. A tesztrepülések idején 90 ezer paramétert figyeltek az Airbus telemetriai központjában – tudatta az airportal.hu.
 
Első repüléskor a gép legfeljebb 32 ezer lábnyi magasságba emelkedhet. A repülés egy későbbi szakaszában a futóműveket visszahúzták, illetve egy szakaszban a repülő egyik hajtóművét is leállították, tesztelendő a gép irányíthatóságát és teljesítményét abban az esetben, ha csak egy hajtóművet kénytelenek használni.
 
Mielőtt leszállt, a BelugaXL egy megszakított megközelítést és alacsony áthúzást is elvégzett – írta meg az airportal.hu.
 
A repülőgép az adatok elemzését követően szállhat majd fel második tesztútjára.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.