2018. 08. 07. - 10:45

Drámai fogyás után: a két utolsó átalakító módszer

Drámai fogyás után: a két utolsó átalakító módszer

Nagyobb mennyiségű súlyvesztés esetén a szöveteket, a bőrt nehezebb egyszerű tornagyakorlatokkal korrigálni. Ilyenkor lehet igénybe venni az egynapos sebészeti beavatkozást, mely segít visszaállítani a testkontúrt.

Vannak esetek, amikor a testmozgás és a feszesítő gyakorlatok már nem segítenek különösebben.  Drámai súlyváltozáskor a lógó bőr és a felesleges zsír problémáját legegyszerűbben a hasplasztika orvosolhatja.
 
Az egynapos sebészeti műtétnek több módszere van. Előző két cikkünkben az első 5 módszerről esett szó. Van azonban még két lehetőség. Melyek ezek?
 
1.Drámai fogyás esetén a felkar bőre is meglazul, előnytelen külsejűvé válik. A felesleges bőr és zsír lerakodódás eltávolításával a fiatalosabb és kellemesebb karkontúr visszaállítható. A bemetszés hossza és jellege attól függ, milyen mennyiségű és hogyan helyezkedik el a felesleges, eltávolítandó bőr – a plasztikai sebész döntése, miként ejti a vágást.
 
A comb és a karok korrekciója szükséges lehet drámai fogyás után
 
A comb és a karok korrekciója szükséges lehet drámai fogyás után
 
Elvégzése: a vágás általában a kar belső felén történik vagy a hónaljból ered, s kiterjedhet az alsó karig, a könyök fölötti részig. Ha a kar sebészeti korrigálása során zsírt kell csökkenteni, zsírleszívást végeznek.
 
Ha kis mennyiségű felesleges bőrről van szó, mini brachioplasztika végezendő, bemetszéssel, mely a hónalj területére korlátozódik.
 
2.Comb korrekció: a sebészeti eljárás a felesleges zsírt és bőrt távolítja el a combokról, feszesíti azokat és jobb arányokat képez. A comb korrekciót általában zsírleszívással illetve a test alsó részének korrigálásával kombinálják.
 
Ennek a sebészeti beavatkozásnak több típusa is van. Plasztikai sebészünk javasolja majd a legmegfelelőbb megoldást, annak megfelelően, mennyi zsírt és bőrt kell eltávolítani, illetve, milyen területeket kell kezelni és milyen a bőr minősége.
 
A belső (mediális) comb emelés a legnépszerűbb – ennek keretében a combnyakon végeznek vágásokat. Ez a legjobb azok számára, akiknek közepes mennyiségű felesleges bőr és zsír van a testükön.
 
A vertikális comb emelés, beleértve a függőleges vágást, mely a combnyakon kezdődik és kiterjed a belső térdre, akkor a legmegfelelőbb, ha az átlagosnál több eltávolítandó zsírról és bőrről van szó.
 
A külső comb emelés olyan vágással jár, mely a combnyaktól a csípőig terjed. A spirális comb korrekció  ugyanakkor egy új módszer, mely a comb első, hátsó, belső és külső részét célozza meg, A metszés a fenék alatt kezdődik és a combnyakon folytatódik, majd eléri a szeméremdomb és a combnyak találkozásának területét.
 
A megfelelő beavatkozási módszerről természetesen a plasztikai sebész dönt a páciens tájékoztatásával.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.