2018. 08. 14. - 10:45

Drámai fogyás: hogy készüljünk a sebészeti beavatkozásra?

Drámai fogyás: hogy készüljünk a sebészeti beavatkozásra?

Egynapos sebészeti műtéttel ma már lehetőség van arra, hogy ha valaki nagyobb mennyiségű súlyt ad le, egészséges és megfelelő testkontúrját visszaállítsák. A beavatkozásra természetesen fel kell készülni.

Amennyiben valaki túl sok súlyt ad le, a testmozgás és a feszesítő gyakorlatok kevésnek bizonyulhatnak ahhoz, hogy az igazán mutatós testkontúrt visszaállítsák.
 
Drámai súlyváltozás elérésekor óhatatlanul lógni kezd a felesleges bőr és formátlanul áll az emberen a zsír – a problémára a hasplasztika nyújthat megoldást.
Fel kell azonban készülni az egynapos sebészeti műtétre.
 
Az orvosunk felméri testünk fittségét, mielőtt sor kerül a beavatkozásra.
 
A testsúlynak stabilnak kell lennie. Érdemes a plasztikai sebésznek konzultálnia az elhízáscsökkentő műtétet végzett orvossal a végső súly meghatározása végett – azaz, a plasztikai sebésznek tudnia kell, elérték-e a beavatkozás során a kívánt súlyt.
 
A műtétet követő pihenéshez fontos mindent a kezünk ügyébe rakni, ami kelleni fog
A műtétet követő pihenéshez fontos mindent a kezünk ügyébe rakni, ami kelleni fog
 
A beavazkozást általában általános altatásban végzik, de bizonyos esetekben a helyi érzéstelenítés is segíthet. Ha az eljárást járóbeteg ellátásban végzik, fontos, hogy legyen valaki, aki hazavisz bennünket a műtét után és maradjon is velünk első éjjel.
 
Amennyiben a testsúly alakítása s vagy életmódbeli változások szükséges, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy minimalizáljuk a komplikációk esélyét.
 
Attól függetlenül, milyen műtét típust végeznek az orvosok, a megfelelő hidratáció elsődleges a beavatkozás előtt és után egyaránt – ez a biztonságos felépüléshez is fontos.
 
Tegyünk meg intézkedéseket abban az esetben, ha a mindennapokban családot látunk el. Amennyiben ugyanis 5 évnél fiatalabb gyermekeink vannak, valakinek gondoskodnia kell róluk legalább 2 hétig, mivel a drámai fogyást követő műtét után a páciens nem emelhet, nem vezethet, a mosás és a takarítás sem való neki.
 
Kerüljük az aszpirin, a nem szteroidos gyulladásellenes gyógyszerek (Advil, Motrin, Aleve) illetve vitaminok és homeopátiás szerek alkalmazását, amelyek növelhetik a vérzést.
 
Nem szabad dohányozni a műtét idején – az orvos pontosan meg fogja mondani, mennyivel korábban kell letenni a cigarettát.
 
Készítsük elő otthonunkat a felépülésre – orvosunk számos dologra figyelmeztet majd, így például, hogy vegyünk le a polcról szükséges dolgokat, mert nehezen tudunk majd mozogni a műtét után.
 
Készítsük elő az ételeket, amelyek könnyen melegíthetők és nem kell sokat bíbelődni velük.
 
Minden legyen a kezünk ügyében, a telefon, az olvasnivaló, a tévé irányítója. Készítsük elő ágyunkat is a megfelelő párnákkal, szükségünk lehet támasztékra.
 
A fontos házimunkákat még a műtét előtt végezzük el.
 
Sőt, a hajfestést is előtte tegyük meg!
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.