2018. 09. 04. - 08:54

Az együttműködést kell erősíteni a fejlődésért

Az együttműködést kell erősíteni a fejlődésért
Varga Mihály pénzügyminiszter a német-magyar kapcsolatokról hangsúlyozta: tovább kell erősíteni az együttműködést  az európai gazdaság előtt álló legnagyobb kihívást jelentő ügyekben, mint a digitalizáció, az alternatív gépjármű-meghajtási technológiák vagy éppen a mesterséges intelligencia.
Az OBO Bettermann cégcsoport magyarországi vállalatalapításának 25 éves jubileiumi ünnepségén Varga Mihály kiemelte, hogy Németországnak és Magyarországnak meghatározó szerepe volt az új Európa létrejöttében, és a közös sikereket a jó magyar-német kapcsolatok alapozták meg. A tárcavezető felidézte, hogy a német-magyar ipari és kereskedelmi kamara legutóbbi elemzése szerint a Magyarországon működő elsősorban német vállalatok túlnyomó többsége egyre jobb gazdasági helyzetről számol be, és további javulásra számít. 
 
 
egyuttmukodes
Az együttműködést tovább kell erősíteni az európai gazdaság előtt álló legnagyobb kihívást jelentő ügyekben
 
 

Varga Mihály hangsúlyozta, az együttműködést tovább kell erősíteni az európai gazdaság előtt álló legnagyobb kihívást jelentő ügyekben, mint a digitalizáció, az alternatív gépjármű-meghajtási technológiák vagy éppen a mesterséges intelligencia.


A kormány célja az, hogy versenyképes gazdaságot építsen, innovatív, fejlődőképes vállalatokkal és magasabb munkabérek biztosításával. Ehhez arra is szükség van, hogy a Magyarországon működő nemzetközi vállalatok tovább bővítsék jelenlétüket az országban.

OBO-Bettermann-f
Az OBO Bettermann kínálata mintegy 30 ezer terméket fog át a villamos szereléstechnika területén
 

Az OBO Bettermann Hungary az 1993-as indulással a magyar rendszerváltás úttörő vállalatai közé tartozott, ma már termelőüzemmel, logisztikai és oktatási központtal rendelkezik, valamint 1200 családnak biztosít stabil megélhetést. A vállalatcsoport 40 leányvállalattal világszerte 60 országban képviselteti magát. Kínálata mintegy 30 ezer terméket fog át a villamos szereléstechnika területén. Köztük szerepelnek összekötő- és rögzítő rendszerek, túlfeszültség- és villámvédelem, kábeltartó-rendszerek, tűzvédelem, vezetékrendező rendszerek, beépíthető szerelvények és padló alatti rendszerek.
 
 
 
 
MTI/Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.