2018. 09. 12. - 09:36

A digitalizációban is segít a kormány

A digitalizációban is segít a kormány

A mesterséges intelligencia terjedésével a kormány segíteni kívánja a vállalkozásokat, hogy megfelelően alkalmazhassák - közölte György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a Joint Venture Szövetség makrogazdasági konferenciáján beszélt a digitalizáció fontosságáról, majd stratégiai megállapodást írt alá a szövetséggel, amelynek lényege, hogy az ITM bevonja partnerét a jogszabály-előkészítési folyamatokba.
 
 
A digitalizációban is segít a kormány
A kormány támogatására elsősorban a kis- és közepesvállalkozásoknak van szüksége
 
 
György László kiemelte, hogy a támogatásra főképp a kis- és közepesvállalkozásoknak van szükségük, hiszen a nagyvállalatok többnyire rendelkeznek a folyamatok átalakításához szükséges tudással. Az egyetemközpontú innovációs ökoszisztémia kialakításának fontosságáról is beszélt, ami kiszolgálja a nagyvállalatokat, és insipárólan hat a kis- és közpescégekre. 
 
 
A digitalizációban is segít a kormány
Magyarországon már elkészült a drónok használatát szabályozó törvény


György László arra is kitért, hogy a mesterséges intelligencia korában a kormányoknak oda kell figyelniük arra is, hogy a foglalkoztatási és jövedelemelosztási aggodalmakat kezeljék. A digitalizáció etikai és jogi kérdéseket is felvet, amelyekre a kormányoknak kell választ adniuk - mutatott rá az államtitkár utalva arra, hogy az önvezető autók technológiája már rendelkezésre áll, a szabályozás azonban még nem tart ott, hogy a gyakorlati alkalmazás lehetségessé váljon. Magyarországon elkészült már a drónok használatát szabályozó törvény, ez ügyben az Európai Unióval való egyeztetések miatt kell várni - tette hozzá. 
 

MTI/Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.