2018. 09. 20. - 18:30

A Google Go hangos felolvasási funkciója mesterséges intelligenciát használ

A Google Go hangos felolvasási funkciója mesterséges intelligenciát használ
A Google újabb mesterséges intelligencia alapú fejlesztést mutatott be Indiában: ezúttal a Google Go kapott egy "Read out Loud", azaz hangos felolvasási funkciót, mely közel 30 nyelven tud "beszélni".

A Google for India esemény keretében jelentette be a keresőóriás, hogy a Google Go keresőalkalmazás egy új és hasznos funkcióval gazdagodik, ami már a mesterséges intelligencia előnyeit élvezi. A Google Go egyébként a sima Google kereső app könnyebb és gyorsabb változata, ami a találatok megjelenítése során 40%-kal kevesebb adatot használ.

Az új MI-funkció lehetővé teszi, hogy a weboldalak tartalmát az alkalmazás hangosan felolvassa, méghozzá 28 nyelven, így az angol mellett például hindi, bengáli, maláj, tamil vagy maráthi nyelvet beszélők is profitálhatnak belőle. A technológia természetes nyelvi feldolgozás és beszédszintézis útján, mesterséges intelligencia által működik akár 2G hálózaton is, mivel minimális mobiladat-igénye van.


A Google Go alkalmazást mesterséges intelligenciával ruházták fel


A Google szerint az az új fejlesztés a mesterséges intelligencia által azonosítani tudja, hogy egy weboldal mely részét kell felolvasni, azaz melyek lényegesek, és melyeket kell kihagyni, így a felhasználó csak a fontos információkat kapja meg. A felolvasó ráadásul a természetes emberi hanghoz "megszólalásig" hasonló módon beszél hozzánk.

A technológia a Google reményei szerint rövid időn belül olyannyira természetes lesz, minthogy valaki tévét néz vagy rádiót hallgat. Emellett ez a módszer segíti a multitaskingot is, ilyen például az, ha főzés közben hangosan hallgatjuk a receptet, gyaloglás közben hozzájutni a friss hírekhez vagy éppen tornázás közben hallgatni a minket érdeklő cikkeket.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.