2018. 09. 25. - 07:45

A Google saját mesterséges intelligencia alapú, kijelzős hangfala még idén megjelenik

A Google saját mesterséges intelligencia alapú, kijelzős hangfala még idén megjelenik
Újabb mesterséges intelligenciára épülő eszközzel rukkol elő hamarosan a Google, jön ugyanis a kijelzővel egybeépített okoshangfalak, ráadásul a hírek szerint még az idei évben.

A Google új okoshangfala az Amazon hasonló megoldásával kívánja felvenni a versenyt, és ennek érdekében például a mesterséges intelligencia alapú hangasszisztens is rendelkezésre áll majd az új eszközben. Ez a hangfal alapvetően zenelejátszásra is alkalmas, de mellette kijelző is lesz, így egyrészt akár filmnézés valósítható meg vele, továbbá főzésnél, szerelésnél vagy tanulásnál egyaránt hasznos segítség lehet, hogy csak néhány példát említsünk.

Mesterséges intelligencia költözik a Google kijelzős hangfalaiba
Mesterséges intelligencia költözik a Google kijelzős hangfalaiba


A Google célja, hogy egy év alatt 3 millió ilyen okoseszközt eladjon majd, ami csaknem tízszerese lenne a konkurens Amazonnak, mivel ők 2017-ben, az Echo Show bemutatása után mindössze 315.000 darabot értékesítettek. A Google-nek egyébként már most is van Smart Display névre keresztelt kijelző-hangszóró párosa, amit például a Lenovóval, a JBL-lel és az LG-vel közösen készítettek el. Az alap technológia tehát adott más gyártóknak is, hogy az Echo Show-hoz hasonló kütyüt építsenek.

A Google jelenlegi, mesterséges intelligencia alapú hangszórói a hagyományos Google Home, a költségkímélő Home Mini és a felsőkategóriás Home Max rendszerekkel is kompatibilisek. A fejlesztés alatt álló, kijelzős hangfalak egyrészt hangutasítások alapján működnek, másrészt megadják a lehetőséget arra, hogy YouTube videókat, naptárbejegyzéseket vagy útvonalterveket jelenítsen meg rajta a felhasználó.

A hírek szerint a Google az új készülékekkel még valamikor az idei évben előrukkol.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.