2018. 10. 16. - 11:15

Felsőtest plasztika: mi történik a műtét napján?

Felsőtest plasztika: mi történik a műtét napján?

Manapság sebészeti beavatkozással korrigálni lehet a felsőtestet, amennyiben komolyabb fogyás vagy terhesség következtében előnytelenül néz ki rajta a felesleges zsír és megereszkedett bőr. Ha már meghoztuk a döntést, érdemes tudnunk, hogyan zajlik az operáció.

Amennyiben úgy döntünk, hogy a megereszkedett felsőtest, a felesleges bőr miatt felsőtest-korrekciót végeztetünk egynapos sebészet keretében, fontos lélekben is felkészülnünk a beavatkozásra.
 
A műtétről, annak utóhatásairól és a felkészülésről korábbi cikkeinkben is szó esett.
 
Mire készülhetünk azonban a műtét napján?
 
Az operációhoz természetesen szükségünk van arra, hogy komfortosan érezzünk magunkat - erről az a helyi érzéstelenítés gondoskodik erről, szedációval kombinálva, de az általános altatás gyakrabban használt módszer ennél a beavatkozásnál.
 
A felsőtest korrekciót általában általános altatásban végzik
A felsőtest korrekciót általában általános altatásban végzik
 
Az aneszteziológus vagy a nővér figyeli az altatás vagy érzéstelenítés folyamatát, monitoron követve állapotunkat a műtét során. Miután elaludtunk, lélegeztető csövet helyeznek a szájba, hogy biztos legyen a légzés a pozícióváltoztatás során is, amely a felsőtest korrekciónál előfordul.
 
A páciens biztonsága érdekében több monitoron figyelik a szívműködést, a vérnyomást, a pulzust és a vérben keringő oxigén szintjét. A plasztikai sebész sebészi tervet követ, melyet előzőleg egyeztetett velünk – azonban ha elkezdték a műtétet, technikák ötvözésével is elérhetik a kívánt eredményt.
 
Fontos, hogy az orvosban és szaktudásában megbízzunk.
 
A testbe műtéti csöveket helyeznek, hogy eltávolítsák a vágások során felgyülemlő folyadékot. A beavatkozást követően kompressziós szerelést kell viselnünk a felsőtesten, mely ellenőrzés alatt tartja a duzzanatot, támogatja az érintett szöveteket, nyugtatja és összezárja a bőrt. Ezt a viseletet a műtét során vagy később helyezik fel.
 
Az operációt követően egy külön helyiségbe kerülünk, ahol megkezdődik a felépülés – és közelről figyelik az állapotunkat.
 
Mielőtt hazaengedik a pácienst, meg kell tanulnia kiüríteni és visszaállítani a még testben levő csöveket.
 
Amennyiben képzett segítségünk lesz otthon, még aznap hazamehetünk, ám ha nem, akkor 2-3 napot a kórházban kell tölteni, mivel a szakszerű utógondozásra szükség van. Előfordulhat, hogy a plasztikai sebész másképp rendelkezik, mert szükség van további kiegészítő műtétre.
 
Semmilyen körülmények között nem engedhető haza az a páciens, akinek nem áll rendelkezésére felnőtt segítsége otthon.  
 
Kövessük az orvos utasításait ezen a téren (is)!
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.