2018. 11. 02. - 10:25

Önvezető járművek fejlesztésében vesz részt a Baidu

Önvezető járművek fejlesztésében vesz részt a Baidu
A kínai internetes keresőportál, a Baidu bejelentette: együttműködik a China FAW Grouppal az önvezető autók gyártásában.
Robin Li Yanhong vezérizgazgató a Pekingben megrendezett Baidu Világkonferencián jelentette be az együttműködést, melynek célja, hogy 2019-ben már leguruljanak az első járművek a gyártósorról, 2020-ra pedig tömegtermeléssé váljon. A vezérigazgató hangsúlyozta: a vállalat több energiát fektet abba, hogy a mesterséges intelligencia elterjedjen a mezőgazdaság, a feldolozóipar, valamint a szolgáltatások területén.
 
onvezetoauto-gyartas
Az önvezető autók tömeggyártását tervezi a Baidu és a FAW Group
 
 
Li Yanhong ismertette a Baidu MI tervét, ami magába foglalja az önvezető járműveket, az összekapcsolt utakat és az okosvárosokat is. A Baidu még októberben elsőként csatlakozott az MI etikai csoportjához, ezzel kapcsolatban a vezérigazgató elmondta: "a világ top MI vállalataival, at Apple-el, a Microsoftal, a Google-el, és az Amazonnal fogunk együtt dolgozni".
 
Önvezető járművek fejlesztésében vesz részt a Baidu
 
 
 
 
Elemzők szerint az elmúlt években az amerikai vállalatok uralták a fejlesztői piacot, míg a kínaiak csak exportálni tudtak. Például a Baidu számos áttörést ért el már az önvezető járművek terén, ugyanakkor az amerikai fejlesztők már régóta tesztfázisban vannak. A kínai MI iparág órási léptékben fejlődik, 2020-ra akár 70 milliárd jüenig is emelkedhetnek a befektetések összege.
 
 
 
 
 
/Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.