2018. 11. 13. - 10:20

Szemek, arc és állkapocs: szükségünk van-e feltöltésre?

Szemek, arc és állkapocs: szükségünk van-e feltöltésre?

Arról bizonyára mindenki hallott már, hogy töltőanyagok segítségével az arc, nyak és a kéz környékén is korrigálni lehet a megjelenést. Minimálisan invazív esztétikai eljárásnak számítanak – de milyen esetben lehet rájuk szükség?

Ha máshol nem is, a sztárvilágban valószínűleg mindenki látott már példát arra, milyen, amikor valaki kora ellenére sokkal fiatalosabbnak néz ki. Mindezt az egynapos sebészeten korrekciós eljárással, töltőanyagok használatával érik el.
 
A töltőanyagok alkalmazása olyan, minimálisan invazív eljárás, melyet térfogatnövelésre használnak, s módosítja az arc kontúrjait, feltölti a ráncokat. A leggyakoribb területek, ahová be lehet adni ilyen injekciókat: az arc, nyak és a kezek – az eredmény pedig teltebb, simább és fiatalosabb megjelenés.
 
A kor előrehaladtával az arc, a nyak és a szemek környékén szükség lehet korrekcióra
A kor előrehaladtával az arc, a nyak és a szemek környékén szükség lehet korrekcióra
 
Az ún. dermális töltőanyagok a legnépszerűbb esztétikai eljárások közé tartoznak, mivel azonnali eredménnyel járnak, kevés kockázattal és igen kismértékű felépülési idővel.
 
Kérdés, mikor érdemes megfontolni a használatukat?
 
1.Amennyiben a szemünk, szemöldökünk vagy szájunk körül mély vonalak, ráncok rajzolódnak ki.
 
2.Ha meg szeretnénk változtatni az állkapocs vagy az ajkak kontúrját.
 
3.Ha a minimálisan invazív eljárások érdekelnek.
 
Mi lehet az egynapos sebészeti beavatkozás előnye és hátránya?
 
A töltőanyagokat tartalmazó injekciós beavatkozás gyors és csupán helyi érzéstelenítést igényel. Az eredmények azonnal láthatók, nem kell várni rájuk. A sebészeti töltőanyagok finom megjelenést biztosítanak, melyek teljes mértékben megfelelhetnek esztétikai igényeinknek.
 
Hátrányok
 
Fontos tudni, hogy a töltőanyagok által kiváltott eredmények átmenetiek – vagyis az injekciókat ismételni kell időről-időre. Egyes emberek érzékenyek lehetnek erre az eljárásra, véraláfutást és duzzanatot tapasztalhatnak. Az eredmények attól is függnek, mennyire tapasztalt és képzett az eljárást végző orvos.
 
Vajon megfelelő alanyok vagyunk az egynapos sebészeti korrekcióra?
Amennyiben az alábbi problémák fennállnak az esetünkben, érdemes megfontolni a korrekciót.
 
1.A szemek, a homlok, illetve a száj területén vonalak, ráncok jelentek meg.
 
2.Szeretnénk növelni az olyan területek tömegét, mint az orcák, az állkapocs vagy a száj.
 
3.Amennyiben a bőrön elváltozások vannak, s ezek pattanások, sérülések, veleszületett tökéletlenségek következtében jöttek létre.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.