2018. 11. 27. - 11:00

Hogyan készüljünk fel egy arcfeltöltésre?

Hogyan készüljünk fel egy arcfeltöltésre?

Az arc, a nyak és a kéz környékének plasztikai sebészeti korrekciója minimálisan invazív eljárásnak számít, amellyel átmenetileg vagy tartósan javítani lehet a megjelenésen és fiatalosabb külsőt érhetünk el. Nem árt azonban tudni, hogyan kell rákészülni.

Ha valaki nem elégedett megjelenésével, az arc, a nyak és a kéz táján is végezhetők feltöltőanyagokkal olyan korrekciók, melyeknek köszönhetően a bőr feszesebb lesz, a ráncok eltűnnek, az arc kontúrja javul.
 
Az eljárásról előző cikkünkben is szó esett – érdemes azonban belepillantani abba, hogyan zajlik a felkészülés.
 
Az orvossal történő kezdeti konzultáción a doktor arról érdeklődik, mely részeit szeretnénk feltölteni az arcunknak, s milyen kimenetelre számíthatunk. Az arcvonásokat ő is értékeli és javaslatokat tesz.
 
A használandó töltőanyagról közösen dönt orvos és páciens, annak alapján, hogy melyik felel meg legjobban az igényeknek. Ha az orvos megérti céljainkat, alternatív és kiegészítő kezeléseket is ajánlhat.
 
Az orvos a pácienssel együtt dönt a feltöltő anyagok típusáról
Az orvos a pácienssel együtt dönt a feltöltő anyagok típusáról
 
Mivel egy minimálisan invazív eljárásról van szó, a töltőanyagokat még aznap be is adhatják. A doktor nemcsak a lehetőségekről és az eljárásról tájékoztat, hanem arról is, milyen kockázatok és komplikációk fordulhatnak elő az eljárás során és mire számíthatunk utána.
 
Felkészülés a procedúrára
 
Az orvos természetesen elmondja a páciensnek, milyen instrukciókat kell követnie ahhoz, hogy rendben felkészüljön az egynapos sebészeti beavatkozásra.
 
Fontos azonban, hogy hetekkel az eljárás előtt nem szabad alkalmazni olyan gyógyszereket, gyógynövényeket, mint az aszpirin, ibuprofen, E-vitamin, közönséges orbáncfű, mert ezek akár zúzódást is eredményezhetnek a beavatkozás során. Az orvosnak tudnia kell, hogy mit szedünk.
 
Amennyiben például jellemző nálunk a sebesedés, a doktor elővigyázatosságból erre is ajánl készítményt. Az egynapos sebészeti beavatkozás előtt le kell állni a dohányzással és nagyon lényeges a megfelelő hidratáció is – az eljárás előtt és után egyaránt. A cél a biztonságos felépülés.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.