2018. 11. 28. - 13:49

Ismét vezeti a hazai eladásokat a Suzuki

Ismét vezeti a hazai eladásokat a Suzuki
Akár csak az elmúlt években, úgy nem meglepő módon, idén is a Suzuki volt a legkeresettebb autómárka egész Magyarországon. Az eladás számokat tekintve, idén még senki nem volt képes idehaza a Suzukit letaszítani az őt megillető első helyéről. 2018-ban többször is felmérték az eladási adatokat és minden esetben a Magyarországon is gyártott, japán autó került ki győztesen a versengésből.
A jövőre 110. születésnapját ünneplő Suzuki nagy hatással van a magyarokra és nem hiába emlegetik még a mai napig is úgy, hogy „a mi autónk”. Kétségtelen, hogy ez az autómárka, a magyarok kedvence, amit elsősorban a sokoldalúságának, a megbízhatóságának és a tökéletes ár-érték arányának köszönhet.
 
 
A pedál hajtású szövőgéptől, a legnépszerűbb magyar autóig
A céget Suzuki Michio alapította 1909-ben, 22 éves korában. Ám ekkor még csupán egy pedál hajtású szövőgépet gyártott és árusított. Később már gépesített szövőszékeket készített, így 1922-re Japán legnagyobb gyárává nőtte ki magát a kategóriájában. 1952-ben azonban legyártották első motoros kerékpárjukat, 1955-ben pedig az elkészült az elsőkerék meghajtású kisautójuk is. 
 
 
A sok éven át sikeres motorkerékpár gyártással foglalkozó Suzuki csak 1977-ben adta ki az első, négykerék meghajtású gépjárművét és sorra szerezte az elismeréseket és díjakat mind a felhasználóitól mind pedig a megrendezett versenyeken. Az 1990-es évek elején aztán az autógyár már Magyarországon is   belekezdett az autógyártásba. A 2000-es évek elejére már a Suzuki autók számra átlépte a 30 milliót. A márka sikere pedig azóta is töretlen!
 
 
A siker a gyármodernizációnak is köszönhető
A Suzuki éppen a magyarországi gyár 25 éves évfordulójára fejezte be idehaza a gyárainak fejlesztését. A korszerűsítés célja a megnövekedett export gond nélküli és modern kiszolgálása volt, hiszen a világ 128 országába szállítják az itt készült autókat is.
 
 
Már 2016-ban több mint 200 százalékkal nőtt a vállalatcsoport összesített üzemi eredménye, éves összehasonlításban Európában, ezzel elérte a 7,2 milliárd jent. Ebben pedig a Magyar Suzuki Zrt.-nek is óriási szerep jutott, hiszen többek között itt készül az utóbbi évek legnagyobb slágerterméke, a gyár büszkesége, a Suzuki Vitara városi terepjáró is. Ebből a típusból csak a magyar vállalat több mint 80.000 darabot adott el külföldre.
 
 
A Suzuki vezeti az éves és havi eladási statisztikát is
Az eladási statisztikák adataiból kiderült, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a Suzuki lett a legnépszerűbb összesített eladásokban, köszönhetően a legnépszerűbb autómodelljének, a Suzuki Vitara-nak, amely itthon minden rekordot megdöntött. A suzukierd.hu kínálatában is megtalálható Suzuki Vitara már 4 millió forintért elvihető ajándék téligumival és 10 év garanciával!
Nem csak az utóbbi hónapokban, de az utóbbi években és az idei évben is a Suzuki vezette a toplistákat a hazai eladásokat tekintve. Az egész autóeladási piacnak több mint 14%-ával ugyanis bőven megelőzi a konkurenseit, akik közül egy autógyártó cég sem tudta elérni, még a 10%-ot sem! Akárcsak a világ más szegmenseiben, Magyarországon is a SUV autótípus most a legnépszerűbb, ők a piaci részesedés 37%-át birtokolják. Ebben a kategóriában pedig ismét a Suzuki vezeti az eladási statisztikákat 23%-os piaci részesedéssel, toronymagasan leelőzve minden konkurenset a piacon.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.