2018. 12. 04. - 19:07

Tripla kamera támogatással és mesterséges intelligenciával érkezik a Qualcomm Snapdragon 675 platform

Tripla kamera támogatással és mesterséges intelligenciával érkezik a Qualcomm Snapdragon 675 platform
Várhatóan 2019 első negyedévében jelennek meg az első olyan okostelefonok, amelyekben már a Qualcomm legújabb, Snapdragon 675-ös processzora fog ketyegni, kiegészülve többek között fejlett mesterséges intelligencia funkciókkal.

A Qualcomm Snapdragon 675 már a többmagos Qualcomm AI Engine mesterséges intelligencia motorral szerelkezett fel, melynek teljesítménye az MI-alapú alkalmazásokban 50%-kal jobb az elődnél. Ez a motor arra lett kifejlesztve, hogy az okostelefonok már valóságos személyes asszisztensei legyenek a felhasználóknak. A cél az volt, hogy maga a mesterséges intelligencia legyen az, amely a fényképek és videók minőségének, az emberi hang tanulásának és adaptálásának, illetve az akkumulátor-üzemidő optimalizálásának érdekében dolgozzon. Teszi ezt többek között a jelenet- és objektumfelismeréssel a kamera által, a képfeldolgozási módszerrel, a hangalapú utasításokkal, a fordításokkal, valamint az arcalapú feloldással.


Nem szűkölködik mesterséges intelligenciában
a Qualcomm Snapdragon 675 processzorplatform


Aki a telefonját előszeretettel használja játékra, annak a Snapdragon 675-ös fejlesztései nyilván tetszeni fognak. Több játékmotor lett ugyanis optimalizálva, mint például a Unity, az Unreal, a Messiah és a NeoX. Emellett a Qualcomm Technologies támogat olyan népszerű eszközöket és API-kat, mint a Vulkan, az OpenGL 3.2, az OpenCL és a Snapdragon profilozó.

Nem szűkölködik mesterséges intelligenciában a Qualcomm Snapdragon 675 processzorplatformA Qualcomm Spectra 250 szériás ISP fejlett kameraképességeket is fel tud mutatni. Támogatja például a tripla kamerák kezelését, de nem csupán a hátlapon, hanem az előlapon is, így összesen akár hatkamerás telefonokkal is elboldogul. Mindehhez jönnek olyan hasznos funkciók, mint a telefotó mód, a széles és szuperszéles látószögű felvételek, a továbbfejlesztett portrémód (Bokeh) és a 3D arcalapú feloldás. Emellett lassított videófelvételek rögzítésére is lehetőséget ad, méghozzá HD (1280 x 720 pixeles) felbontásban 480fps-sel.

A Qualcomm Snapdragon 675 Mobile Platform már elérhetővé vált a készülékgyártók számára, és várhatóan 2019 első negyedévében érkeznek majd az első ilyen platformmal felszerelt okostelefonok.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.