2018. 12. 11. - 11:05

Arcfeltöltés – Milyen kockázatokkal számolhatunk?

Arcfeltöltés – Milyen kockázatokkal számolhatunk?

Tartós és átmeneti megoldást egyaránt jelenthet a plasztikai sebészeti korrekció azok számára, akik az arcukon, nyakukon vagy kezükön végeztetnének fiatalító eljárást. Fontos tudni azonban az eljárás korlátairól és kockázatairól is.

Napjainkban könnyen korrigáltathatja, üdébbé teheti külsejét az, aki elégedetlen az arca, nyaka vagy keze megjelenésével, mert látszanak rajta az öregedés jelei vagy más okból ráncosabb, előnytelenebb a bőre.

Az egynapos sebészeti beavatkozások gyorsan segítenek a problémán, ráadásul tartós és átmeneti módszert is választhatunk.

Magáról a műtétről és az utóhatásokról már olvashattunk a cikk korábbi részeiben – érdemes tudni azonban, milyen korlátozásokra és kockázatokra számíthatunk az arcfeltöltés alkalmával.

Arcfeltöltés - a kockázatok minimalizálása érdekében fontos betartani az orvos utasításait

Arcfeltöltés - a kockázatok minimalizálása érdekében fontos betartani az orvos utasításait

Ahogyan bármely kozmetikai eljárásnál, itt is igaz: a páciensnek fontos kapcsolatban maradnia orvosával a felépülés időszakában.

Bármilyen rendellenességet vagy nem várt hatást tapasztalunk ugyanis, azonnal egyeztetni kell róla. A hosszúra nyúló fájdalom és duzzanat például fertőzés vagy allergiás reakció jele lehet.

A feltöltőanyagokkal kapcsolatban igen kevés a kockázat, ám fel kell venni a kapcsolatot az orvossal, amennyiben...

...a duzzanat, zúzódás, pirosság nem múlik el egy hét után sem.

...ha fájdalmat tapasztalunk az injekció beadásának helyén, asszimetriával párosulva, s ez több mint 7-10 napig tart a műtétet követően, szintén hívja az orvosát.

...fontos beszélni a doktorral akkor is, ha csomókat, dudorokat észlelünk az injekciós területek körül vagy egyenetlen a bőr területe.

Minimalizálhatjuk azonban a kockázatokat, ha pontosan betartjuk az orvos utasítását és instrukcióit, az eljárás előtt és után egyaránt.

László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.