2018. 12. 12. - 09:19

4 csoda étel, amit minden reggel ennünk kéne

4 csoda étel, amit minden reggel ennünk kéne

Kávéval indítjuk a napot? Fogyasszunk mellé négy olyan dolgot, amely valóságos csodákat művel a szervezetünkkel. De mik ezek?

Reggelente, ha csak egy kávéval vagy teával indítjuk a napunkat, érdemes egy jó dózis tápanyaggal is megtoldani azt.
 
Egyébként sem egészséges reggeli fogyasztása nélkül útnak indulni és üres gyomorra teázni vagy kávézni – számos egészségügyi probléma származhat e szokásból, beleértve a sav- és a méreganyagszintek megemelkedését.
 
A banán finom, értékes és tápláló gyümölcs reggelire - ne hagyjuk ki
A banán finom, értékes és tápláló gyümölcs reggelire - ne hagyjuk ki
 
A reggeli kihagyásának köszönhetően az anyagcsere-aktivitás zavart szenved, a vas felszívódása szintén nem lesz megfelelő – mindez a fogakra is rossz hatást gyakorolhat.
 
Íme az a 4 étel, amelyet érdemes reggel elfogyasztanunk egy ideális napkezdéshez!
 
1.Banán: az emésztési zavartól a letargiáig ez a gyümölcs számos egészségügyi probléma ellen felveszi a harcot. Energiát ad, ellenőrzés alatt tartja a vérnyomást, enyhíti a savasságot és a székrekedést, gondoskodik a szép bőrről és a szexuális egészséget is fokozza.
 
2.Mazsola: kezdjük a napot áztatott mazsolával. Érdemes este 7-8 mazsolát beáztatni és reggel elfogyasztani őket. Segítenek megküzdeni a premenstruációs szindróma tüneteivel, csökkentik a cukorbetegek étkezés utáni inzulinválaszát és szabályozzák a cukorfelszívódást.
 
Hozzájárulnak a szívbetegség megelőzéséhez, biztosítják a szájhigiéniát, felveszik a harcot a fertőzésekkel. Afrodiziákumként működnek, csökkentik a rák kialakulásának esélyét és enyhítik a székrekedést.
 
3.Mandula: az indiánok minden nap ettek mandulát. Ezt a finomságot érdemesebb reggelente enni – 4-6 beáztatott és lehámozott mandula naponta sokat segít inzulinrezisztencia esetén, de diabétesz, PCOD és alacsony termékenység ellen is jó. Álmatlanságra szintén hasznos.
 
A mandula beáztatva és héj nélkül igen hasznos reggeli táplálék
A mandula beáztatva és héj nélkül igen hasznos reggeli táplálék
 
4.Gulkand: fogyasszunk fél teáskanál indiai gulkandot reggelente. A rózsasziromból álló élelmiszer több módon támogatja egészségünket: gyorsabb gyógyulást eredményez és megelőzi a pattanások kialakulását.
 
Antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal bír, ráadásul a rózsa segít megnyugtatni az elmét, stressz és kimerültség ellen nagyon jó. A gulkandban cukrot is találunk, amely reggel kellő energiát biztosít. Afrodiziákumként hasznos és a savasságot is megelőzi.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.