2018. 12. 13. - 19:37

A Google Asszisztens már képes válaszolni az okoseszközöknek, sőt, recepteket is ajánl

A Google Asszisztens már képes válaszolni az okoseszközöknek, sőt, recepteket is ajánl
A Google még az ünnepi szezon előtt bemutatott egy olyan újdonságot a Google Asszisztensen belül, amely a házimunkában, különösen a főzésben nagy segítség lehet. De ennél több fejlesztést is kapott a mesterséges intelligencia alapú asszisztens.

Az élet egyre több területén tud hasznos segítséget nyújtani a mesterséges intelligencia, és erre mi sem jobb példa, mint a Google Asszisztens új receptajánló funkciója. A Smart Display, vagyis az okoskijelzős eszközök ugyanis mostantól recepteket tudnak ajánlani, méghozzá a korábbi keresések adatait feldolgozva. Tehát személyre szabott javaslatokat ad a felhasználó egyéni igényeinek megfelelően.

A Google Asszisztens újabb hasznos mesterséges intelligencia funkcióval gazdagodott
A Google Asszisztens újabb hasznos mesterséges intelligencia funkcióval gazdagodott


De ezzel nem zárul le az újdonságok sora. Üzeneteket az okoshangszórók és okoskijelzők felé már eddig is lehetett továbbítani Google Asszisztenssel, de ezek után már arra is lehetőség van, hogy ezeknek az okoseszközöknek a használatával a felhasználó válaszoljon is a telefonnak.

A Google Asszisztens újabb hasznos mesterséges intelligencia funkcióval gazdagodottAmikor egy ilyen válasz megérkezik a telefonra, egy értesítés jelenik meg rajta, és az üzenet szöveggé formálva megjelenik. A Google Asszisztens használatával szöveges és hangalapú választ küldhetünk, és hamarosan elérhetővé válik a legtöbb okoshangfalon és okoskijelzőn, amely Google Asszisztens támogatással rendelkezik.

Mindezeken felül a mesterséges intelligencia elvén működő asszisztens a Google óra alkalmazásával is kapcsolatba került. Miután az ébresztőt leállítja a felhasználó, a Google Asszisztens képes előre beállított akciókat automatikusan végrehajtani. Ezek közé tartozik az időjárási és forgalmi információk felolvasása, a napirend ismertetése, a hírek felolvasása, de akár a párosított okoskávéfőzőt is be tudja indítani. S mindezen tevékenységek természetesen teljesen egyénre szabhatók.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.