2018. 12. 18. - 19:41

A Gboard billentyűzet-app mesterséges intelligenciával kínál javaslatokat

A Gboard billentyűzet-app mesterséges intelligenciával kínál javaslatokat
A Gboard for Android billentyűzet-alkalmazás egy újabb mesterséges intelligencia alapú funkcióval gazdagodott, amely ezúttal a beszélgetések, üzenetváltások megjelenését képes feldobni.

A Gboard for Android újabb verzióiban már elérhető az a mesterséges intelligencia alapú képesség, ami nem igazán a hasznos, sokkal inkább a kényelmi funkciók sorát gazdagítja. Jópofává, szórakoztatóvá és nem utolsó sorban gyorsabbá teszi az üzenetváltásokat, így fokozva a felhasználói élményt az okostelefonok használata közben.

A Gboard for Android alkalmazás is a mesterséges intelligencia előnyeit élvezi
A Gboard for Android alkalmazás is
a mesterséges intelligencia előnyeit élvezi


Az új funkció lényege, hogy a billentyűzet-alkalmazás mesterséges intelligenciát használ ahhoz, hogy a beszélgetés témájához és hangvételéhez illő GIF-eket, emojikat és matricákat javasoljon a felhasználóknak. Ezzel könnyebbé válik az érzelmek kifejezése, hiszen a módszer lényege, hogy tanulás útján dobjon fel egyénre szabott javaslatokat az alkalmazás, tehát figyeljen arra, hogy egy adott személy milyen típusú hangulatjeleket milyen gyakran és milyen szövegkörnyezetbe szokta manuálisan beilleszteni.

A Gboard for Android alkalmazás is a mesterséges intelligencia előnyeit élveziMindennek eredményeként a Gboard-ban megjelent egy GIF ikon a bal felső sarokban, melyre rábökve rengeteg GIF, emoji és matrica választható ki, méghozzá olyanok, amelyeket az app szerint a felhasználó szívesen megosztana. Sőt, ha valaki beírja például azt, hogy "Awesome!", azaz "nagyszerű", akkor az alkalmazás ajánl egy ehhez kapcsolódó matricát.

A fejlesztők a biztonságra is gondoltak, így a javaslattévő folyamat nem a Google szerverein, hanem a felhasználó eszközén játszódik le. Ez az érdekes új képesség egyelőre csak a Gboard for Android angol nyelvű változatában érhető el, de a cégóriásnál már gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél hamarabb minél több nyelven élvezhessék ezen előnyöket a felhasználók.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.