2018. 12. 17. - 10:45

5 tipp a boldog hétköznapokhoz

5 tipp a boldog hétköznapokhoz

Van, aki szerint a kapcsolat boldogít, mások szerint a pénz vagy egy sikeres karrier. Az igazság az, hogy az emberek nagy része elfelejti: a boldogság belülről fakad, csak meg kell találnunk magunkban. Hogyan? Az alábbi 5 tipp segíthet.

Mi tesz manapság boldoggá egy embert? Sokan hiszik, hogy a pénz, a párkapcsolat, netán a sikeres karrier. Csak a lényeg veszik el: a boldogságot önmagunkban kell megtalálni. Ez ahhoz is hozzásegít, hogy ne függjünk másoktól, történésektől, mindig legyünk tisztában önmagunkkal és értékeinkkel.
 
Hogyan találjuk azonban meg a boldogságot saját magunkban? Miként kerülhetnénk közelebb hozzá? Kövessük az alábbi tippeket.
 
1.Legyünk elkötelezettek: ne evezzünk egyszerre két csónakban. Tűzzünk ki egy célt és ragaszkodjunk hozzá, maradjunk motiváltak.
 
A boldogságot önmagunkban kell megtalálnunk
A boldogságot önmagunkban kell megtalálnunk
 
Lehet az bármi, egy kidolgozott testtől a főzés megtanulásáig, de akár egy új szakma elsajátítása is. Ha valami átmenetileg nem megy, ne torpanjunk meg – az idő és az erőfeszítés segít.
 
2.Legyünk hálásak minden nap: a boldogság nemcsak azt jelenti, hogy megkapjuk, amit akarunk. Fontos szeretni azt, amink már van! Meg kell becsülni a célhoz vezető utat is. Minden apróságnak lehet örülni a mindennapokban.
 
3.Hagyjuk abba a pénzhajhászást! A pénzzel nem lehet boldogságot venni, bár az is biztos, hogy nagyon kellemetlennek és nyomorúságosnak érezzük helyzetünket, ha nincs. Meg kell azonban találni az arany középutat: ne hajhásszuk a pénzt. Fontos, hogy legyen, de ne váljon az életünkben függőséggé.
 
4.A munka és a magánélet egyensúlya: a szakmai és a magánélet két különböző dolog – próbáljuk különválasztani azokat.
 
Ne vigyük haza a munkát, a pletykákat, a feszültséget. Ha ugyanis ezt tesszük, az egész napunkat elronthatjuk. Ha eljöttünk a munkából, váltsunk pozitívra, örüljünk annak, amivel a nap hátralevő részét tölthetjük. Megéri!
 
Ha pedig nagyon stresszes és lehangoló a munkánk, érdemesebb váltani!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.