2018. 12. 20. - 12:30

5 tipp az okos és ízletes fehérje bevitelre

5 tipp az okos és ízletes fehérje bevitelre

A fehérje táplálkozásunk alapköve. Nélküle nehezen működne jól a szervezetünk. Érdemes tudnunk azonban, melyek az igazán értékes fehérjék és eszerint párosítani egymással ételeinket. Lássuk a legjobb tippeket!

Szeretnénk növelni fehérje-bevitelünket? Válasszunk olyan ételtársításokat, amelyekben bőségesen van protein, ráadásul ízléses és ízletes párosítások, melyeket bármikor szívesen fogyasztunk.
 
Lássunk néhány ínycsiklandó tippet.
 
1.Alma alacsony zsírtartalmú sajttal: ha szívesen nassolnánk, a gyümölcs és a sajt keveréke ideális lehet. Egy szelet sajt kb. 8 gramm egészséges fehérje, 50 kalória és 1 gramm zsír.
 
2.Adjunk lencsét a leveshez: növelhetjük a fehérjeadagot levesünkben, s igazán kényelmes módja annak, hogy telítettebbnek érezzük magunkat.
 
Érdemes a fehérjepótlás érdekében lencsét adni a leveshez
Érdemes a fehérjepótlás érdekében lencsét adni a leveshez
 
3.Fogyasszunk húst: a húsokban minden aminosav megvan, amire szükségünk lehet, s jelentős mennyiségben tartalmaznak magas minőségű proteint – vagyis, kisebb mennyiségben is igen jók a szervezet számára. Általában 100 gramm csirke, egyéb hús vagy hal 20-30 gramm fehérjét tartalmaz.
 
4.Sok kicsi sokra megy: az olyan, fehérjedús élelmiszerekkel, mint a tojás, szója, tejsavó és borsó, igen jól járunk. Átlagosan egy csésze tejsavó fehérje kb. 20-25 gramm proteinnel szolgál. Adhatunk hozzá mandulát, mogyoróvajat, len- és chia magvakat is a fehérjetartalom növelése érdekében.
 
5.Fogyasszunk mandulát vagy diót: tökéletes fehérjeforrások. Maradjunk azonban egy alkalommal csak egy maréknál, mert túlzásba vinni ezt sem érdemes.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.