2018. 12. 26. - 08:00

A mindennapok részévé válik az MI és a gépi tanulás

A mindennapok részévé válik az MI és a gépi tanulás
A Cisco Magyarország 2019-re vonatkozó technológiai előrejelzése szerint hétköznapivá válik a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás.
Közölték, jövőre is érvényesek maradnak azok a trendek, amelyek már 2018-ban is foglalkoztatták a vállalatokat: hogyan tudják felhasználni a rendelkezésükre álló óriási adatmennyiséget, optimalizálni a felhő alapú multicloud környezetet és biztonságosabbá tenni informatikai rendszereiket.
 
 
A mindennapok részévé válik az MI és a gépi tanulás
 
Az elemzés szerint a 2019-es évet egyszerre jellemzi majd az evolúció, a már létező trendek bővülése és fejlődése, illetve az az igény, hogy a digitalizációt és az új technológiákat minden eddiginél gyorsabban adaptálják az üzleti folyamatokba. Az elmúlt években gyorsan fejlődött a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás: az önvezető autók és a humanoid robotok megragadták a közvélemény fantáziáját, miközben az üzleti szereplők igyekeznek felmérni, hogy mi szükséges az AI-ML hatékony bevezetéséhez.
 
 
 
 
 
A Cisco szerint ahhoz, hogy a cégek alkalmazni tudják az AI és ML megoldásokat, fontos a megfelelő digitális háttér: az adatgyűjtési és az adatmegőrzési folyamatoknak készen kell állniuk, illetve megfelelő számítási kapacitásra van szükség, ami képes vizualizált információkat előállítani. Bár jövőre az AI és az ML az önálló döntések meghozatala helyett még inkább csak támogatást nyújt a felhasználóknak, az adatközpontú fedezeti alapok már ma is nagyban támaszkodnak az AI-ra az új kereskedési modellek kialakításában.
 
 
A mindennapok részévé válik az MI és a gépi tanulás
 
 
 
 
 
A munkaerőhiány miatt a HR részlegek szintén a mesterséges intelligenciát hívják segítségül, hogy megtalálják és megtartsák a legalkalmasabb munkatársakat - áll az elemzésben.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.