2018. 12. 31. - 08:00

Vonatokat ellenőriz a mesterséges intelligencia-robot Indiában

Vonatokat ellenőriz a mesterséges intelligencia-robot Indiában

Híresen sok a vonatbaleset Indiában - Annak érdekében, hogy ezek számát csökkentsék, az indiai vasút mesterséges intelligencia-robotot tervez bevetni.

Az emberi hibák kiküszöbölése érdekében mesterséges intelligencia-robotot alkalmazna az indiai vasúti társaság. A robotot már kifejlesztették - lényege, hogy végighalad a szerelvények alján és feltérképezi, milyen állapotban vannak. Azokat, amelyek nem biztonságosak, javításra küldi.

Az USTAAD elnevezésű robot a vasúti kocsikat alaposan, részletekbe menően vizsgálja át, HD kamerával felszerelkezve – majd az információkat WiFin küldi tovább.

„A mesterséges intelligencia robot valós idejű videókat és fényképeket készít a kocsik aljáról, majd az adatokat továbbküldi a vezeték nélküli internet segítségével – magyarázta a vasúti társaság szóvivője, Sunil Udasi. – A mérnökök így nagy képernyőn is láthatják a videókat. A robot kamerája bármely irányban mozgatható a szakemberek utasításai szerint.”

Mesterséges intelligencia robot vizsgálná át a vasúti kocsikat Indiában a közeljövőben

Mesterséges intelligencia robot vizsgálná át a vasúti kocsikat Indiában a közeljövőben

Ez azt jelenti, hogy bármilyen kétség merül fel, ki tudja nagyítani a kérdéses felvételt. LED-es fényekkel van felszerelve, így kevés világosság mellett, sőt sötétben is tud dolgozni.

A mesterséges intelligencia robot segítségével az emberi hibákból és figyelmetlenségből adódó problémák mennyisége minimálisra csökkenthető.

Az USTAAD könnyedén lát és térképez fel olyan területeket a vasúti kocsikon, amelyeket az emberek kevésbé tudnak átvizsgálni: ilyenek például a szűk helyek a fogaskerekek között. Márpedig problémát bőven lehet itt is találni.

László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.