2019. 01. 08. - 11:20

Mellnagyobbítás – milyen módszerek vannak a műtétre?

Mellnagyobbítás – milyen módszerek vannak a műtétre?

Számos hölgy keres fel napjainkban szakorvost azért, mert nem elégedett a keblei megjelenésével. A formátlan vagy túl kicsi mellek miatt gyakori gond az önbizalomhiány, melyet lehet korrigálni az egynapos sebészeti beavatkozással. De hogyan?

Sok nő vágyik nagyobb, formásabb, kellemesebb megjelenésű keblekre,s valójában már attól jobban érzi magát a bőrében, hogy megkapja ezeket.
 
Számukra valóban jó megoldás az egynapos sebészeti műtét – mely bevethető mellnagyobbítás-, kisebbítés, korrekció igény esetén is.
 
A mellnagyobbítás visszaállítja az emlők méretét, szilikon gél használatával vagy sóoldat implantátummal, egyes esetekben zsírátültetéssel.
 
Azoknak, akik vállalkoznak a beavatkozásra, érdemes tudni, hogyan is kell elképzelni azt.
 
Két módszer áll rendelkezésre napjainkban a sebészeti mellnagyobbításra
Két módszer áll rendelkezésre napjainkban a sebészeti mellnagyobbításra
 
A két alapvető eljárást más és más módon végzik. Az implantátummal végzett mellnagyobbítás során a sebész bemetszést végez, felemeli a mellszövetet, zsebet hoz létre a mellkas- illetve a mellrészben, ahová az implantátumot behelyezi.
 
A másik megoldás a zsírátvitel – ennek során a sebész a saját zsírunkat távolítja el zsírleszívás segítségével egy zsírszövetből származó testrészből. Ilyen a has, comb például. Ezt feldolgozás után a mellekbe fecskendezi. Az eljárás jelenleg is kísérleti jellegű, vagyis kevés ilyen beavatkozás történt, de ezek ígéretesnek bizonyultak.
 
Hová kerülnek az implantátumok?
 
Az implantátumok pontos helyét és pozicionálását számos tényező határozza meg, beleértve az ember anatómiáját és a sebész javaslatait.
 
Vagy a mellkasi izom alatt helyezik el - amely az emlőszövet és a mellkasfal között található -, de a mellszövet alatt és a nagy mellizom (pectoralis izom) tetején is lehet. A mellimplantátum kerülhet a pectoralis izom fölé vagy alá is.
 
Ha alatta helyezik el, akkor kevésbé zavaró mammográfia, illetve szoptatás során.
 
A döntést a sebész mindenképpen egyezteti a pácienssel.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.