2019. 01. 24. - 18:38

4. generációs, többmagos mesterséges intelligencia motor a Qualcomm Snapdragon 855 processzorban

4. generációs, többmagos mesterséges intelligencia motor a Qualcomm Snapdragon 855 processzorban
Minden téren növekedett a teljesítménye az elődjeihez képest a Qualcomm Snapdragon 855 processzornak, ez pedig vonatkozik a mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásokra is, sőt, a platform már 5G-képes.

A Snapdragon 855 a Qualcomm legújabb generációs mobilprocesszor-platformja, ami jóval gyorsabb és okosabb is lett a korábbi verziókhoz képest. Példának okáért ott a 4. generációs, multi-core, azaz többmagos Qualcomm AI Engine mesterséges intelligencia motor, ami már több mint 7 milliárd műveletet tud elvégezni másodpercenként, valamint 3-szor jobb MI-teljesítménnyel bír, mint a Snapdragon 845. Az új MI-alapú képességek közé tartozik immár az AI Speech, az AnyVision, az iFlytek, az Elevoc és a Nalbi. Mindemellett a hangasszisztensek kezelése, a zajszűrés és a hangminőség-javítás is az MI-alapú tulajdonságok közé tartozik.


A legújabb Qualcomm Snapdragon 855 mobilprocesszor is
bőven profitál a mesterséges intelligenciából


A Qualcomm Snapdragon 855 a világ első, kereskedelmi forgalomban is elérhető mobil platformja, ami támogatja a multi-gigabites 5G-t. Mindez a Snapdragon X50 modem által valósítható meg, ami az 5G-t a Sub-6 GHz és az mmWave frekvenciasávokkal is elérhetővé tudja tenni. Természetesen a 4G is jelen van a Snapdragon X24 LTE modem közreműködésével.

A legújabb Qualcomm Snapdragon 855 mobilprocesszor is bőven profitál a mesterséges intelligenciábólA Snapdragon 855-ös újgenerációs Wi-Fi-t is kínál, melyről a Qualcomm Wi-Fi 6-ready mobile platform gondoskodik. Ezt ellátták WPA3 védelemmel, támogatja az mmWave Wi-Fi-t, valamint a gyártónál elsőként megjelent a 802.11ay-alapú platform, amivel akár a 10 gigabites sebesség sem lehetetlen, mindez alacsony késleltetési idővel.

A Qualcomm Snapdragon 855 Mobile Platform processzort egyre több gyártó kezdett már el tesztelni, és várhatóan még 2019 első félévében megjelennek az első olyan okostelefonok, melyek már ezt a technológiát alkalmazzák.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.