2019. 02. 04. - 18:20

Gombok és bemeneti-kimeneti portok nélküli különlegesség a Meizu Zero okostelefon

Gombok és bemeneti-kimeneti portok nélküli különlegesség a Meizu Zero okostelefon
Se hangerőszabályzó, se bekapcsológomb, se USB- vagy fülhallgató-csatlakozó nincs a Meizu Zero okostelefonon, ami így egy egészen különleges megjelenést, és az eddigiektől merőben eltérő kezelési módot nyújt a felhasználóinak.

A Meizu Zero okostelefonban a gomb- és portmentesség azt jelenti, hogy például az akkumulátor töltése is kizárólag vezeték nélküli módon történhet, de az 18W-os extragyors módon. Az ujjlenyomat-olvasót a kijelző részévé tették, mint ahogy a hangszórót is, hála az mSound 2.0 technológiának. A hangerőszabályozás nyomásérzékeny úton megy végbe, tehát különböző erősségű érintések a kijelző szélein más-más hatást fejtenek ki.


A fizikai gombokat, illetve be- és kimeneteket
teljesen nélkülöző okostelefon lett a Meizu Zero


Maga a kijelző 5,99 hüvelykes, 2160 x 1080 pixel (Full HD+) felbontású és Super AMOLED technológiát képvisel. A víz- és porálló (IP68 minősítésű) Meizu Zero-nál a fizikai SIM-kártya helyett eSIM-megoldással lehet találkozni. A nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 845 Mobile Platform processzor mellett egy Adreno 630 GPU-val, 6GB LPDDR4X RAM-mal és 128GB tárhellyel lehet találkozni.

A fizikai gombokat, illetve be- és kimeneteket teljesen nélkülöző okostelefon lett a Meizu ZeroA telefonon Android alapú Flyme 7 operációs rendszer fut. A 12 megapixeles hátlapi kamera széles látószögű optikát, Sony IMX380 szenzort, f/1.8 apertúrát, négytengelyű optikai képstabilizátort, PDAF-fókuszt és lézeres autofókuszt tudhat magának. Ehhez jön egy 20 megapixeles, másodlagos telefotó egység Sony IMX350 érzékelővel, f/2.6 apertúrával és 6 LED-es gyűrűs vakuval.

Az előlapi kamera 20 megapixeles és f/2.0 apertúrájú, és támogatja a mesterséges intelligencia alapú AI arcalapú feloldást. Vezeték nélküli képességeinek listáján megtalálható a 4G/LTE (VoLTE), a Wi-Fi 802.11 ac (2,4 + 5GHz), a Bluetooth 5 és a GPS/GLONASS.

A Meizu Zero fekete és fehér színben áll majd a leendő tulajdonosok rendelkezésére. A gyártó tájékoztatása szerint a telefon megjelenésére még várni kell, mivel az eSIM-megoldás hivatalos jóváhagyása időbe telik, így egyelőre még a telefon várható ára és forgalomba kerülésének napja sem ismert.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.