2019. 02. 14. - 18:42

Mesterséges intelligenciával tuningolja fel a játékokat a Samsung Neuro Game Booster technológia

Mesterséges intelligenciával tuningolja fel a játékokat a Samsung Neuro Game Booster technológia
A Samsung legújabb, Exynos 9820 típusú központi processzorában a mesterséges intelligencia többek között teljesítménynövekedést, fejlett képfeldolgozást és hatékony energiamegtakarítást tesz lehetővé, sőt, mint kiderült, a Samsung Neuro Game Booster-nek hála a játékokat is jobbá teszi.

Innovatív, mesterséges intelligencia alapú játékoptimalizációs fejlesztéseket a Samsung már a Galaxy Note9-ben is bemutatott, nemrég pedig kiderült, hogy az Exynos 9820 CPU-val felvértezett Galaxy S10 sem lesz híján ezeknek a megoldásoknak. Mindez egy új technológia, a Samsung Neuro Game Booster által valósul meg, ami tehát azt jelenti, hogy az MI-alapú, a játékélményt növelő megoldások a Samsung esetében saját márkanevet kapnak.


A Samsung Exynos 9820 processzornál
mesterséges intelligencia fokozza a játékélményt


Egyelőre még csak az Európai Uniós védjegybejegyzési kérelem szivárgott ki az internetre, amiben a dél-koreai gyáróriás a "Samsung Neuro Game Booster" név levédését kérvényezte. A benyújtott dokumentumban tisztán szerepel, hogy ez egy szoftver okostelefonokhoz, azon belül játékokhoz, és egész pontosan egy mesterséges intelligencia alapú szoftver lesz.

A Samsung Exynos 9820 processzornál mesterséges intelligencia fokozza a játékélménytAz Exynos 9820-ban dolgozó NPU az MI-alapú funkciók terén hétszeres teljesítménynövekedést tud felmutatni az elődjéhez képest, a hozzá tartozó Mali-G76 MP12 GPU pedig további extra löketet tud adni a játékok számára. Mindez tehát a dedikált Samsung Neuro Game Booster-rel még többet fog javulni, olyan játékélményt nyújtva, ami a maga nemében egyedülállónak ígérkezik.

Az Exynos 9820-szal, és ezzel együtt a Samsung Neuro Game Booster-rel felszerelt Samsung Galaxy S10 február 20-án fog bemutatkozni a barcelonai Mobile World Congress rendezvényen, így várhatóan hivatalosan is lehull majd a lepel erről az új MI-technológiáról is.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.