2019. 02. 19. - 11:20

Mellnagyobbítás: a felépülés lépései

Mellnagyobbítás: a felépülés lépései

Meddig tart és hogyan zajlik a felépülés? Aki vállalkozik a mellnagyobbításra, tisztában kell lennie azzal, mire számíthat a sebészeti beavatkozást követően és meddig kell kímélnie magát.

Napjainkban viszonylag egyszerűen orvosolható annak a hölgynek a problémája, aki szebb, feszesebb, formásabb mellet szeretne kicsi vagy megereszkedett, esetleg aránytalan keblei helyére.
 
Ma már egynapos sebészeti beavatkozás formájában megoldható a korrekció, szilikon gél, sóoldat, vagy zsírátültetés segítségével.
 
Cikkünk előző részeiben a műtétről, a felkészülésről, az implantátumokról egyaránt szó esett.
 
Hogyan zajlik azonban a gyógyulás?
 
Orvosunk mindenképp részletes tanácsot ad majd arra vonatkozóan, mikor térhetünk vissza a munka és az aktivitás normális szintjéhez. Az operációt követően a páciens, illetve a segítője megkapja az utasításokat, miként kell eljárni a műtét után az alábbiakkal kapcsolatban:
 
-Csövek, ha ilyeneket behelyeztek az operáció során
-Melyek a tapasztalható, normális tünetek
-A komplikációk potenciális jelei
 
Nagyon fontos betartani a felépülés során az orvos utasításait
Nagyon fontos betartani a felépülés során az orvos utasításait
 
Közvetlenül a műtét után
 
A mellnagyobbítási eljárást követően sebészeti kötszert helyeznek a páciensre, amely lehet melltartó vagy ruha.
 
A sebészeti beavatkozás megfeszíti az emlőszövetet és ez fájdalmas lehet – különösen, ha az implantátumokat a mellkasi izom alá helyezik. Jellemzően a legtöbb fájdalmat az első 48 órában tapasztalja a páciens a műtét után.
 
A fájdalom szintje azonban napról napra csökken és hatékonyan kezelhető gyógyszerekkel.
 
A mellek feszülhetnek és érzékenyek lehetnek érintésre, a bőr pedig meleg és viszkető lehet. A karok felemelése szintén problémát okozhat.
Elszíneződés és duzzanat is előfordulhat, de gyorsan elmúlik – a legtartósabbnak is el kell tűnnie egy hónapon belül.
 
Az érzéstelenítés elmúlásával a páciens tapasztalhat fájdalmat – ha ez extrém vagy hosszantartó, fontos beszélnünk orvosunkkal. A bőrpír és a duzzanat műtétet követően jellemző, azonban ha a fájdalom, a pirosodás és a duzzanat aggodalmat kelt bennünk, konzultáljunk orvosunkkal, vajon ezek a gyógyulás normális jelei-e.
 
Nagyon fontos: a mellnagyobbításon átesett személynek a műtétet követően szinte azonnal tudnia kell segítség nélkül sétálni. A felépülés időszakában minden órában lényeges pár percet sétálni, mivel ezzel tudjuk megelőzni a vérrögképződést a lábakban.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.