2019. 02. 25. - 10:00

Mesterséges intelligencia kurzusokat ajánlanak angol egyetemek

Mesterséges intelligencia kurzusokat ajánlanak angol egyetemek

Az MI úttörői között kíván lenni Nagy-Britannia, ezért a kormány képzésekkel erősítené meg pozícióját ezen a területen.

A jelenlegi diplomásoknak megvan a lehetőségük, hogy képzett szakértők legyenek a mesterséges intelligencia terén – számos mesterkurzus indul Angliában, a munkahelyeken is.
 
A brit kormány bejelentette, hogy több mint 200 mesterséges intelligencia-pozíciót tesznek elérhetővé az egyetemeken, magas minőségű brit technológiai vállalatok, köztük a Deepmind és a BAE Systems támogatásával.
 
Ezen kívül körülbelül ezer PhD pozíció nyílik meg a brit kutatási és innovációs mesterséges intelligencia központban 5 éven belül - a cél ugyanaz, a „csomag” része a kormány modern indusztriális stratégiájának, melyet több mint 110 millió fonttal támogatnak.
 
A mesterséges intelligencia egyike a jövő legfontosabb technológiáinak – az olyan virtuális asszisztensek, mint az Amazon Alexája vagy az Apple Siri asszisztense, már használatban vannak.
 
A mesterséges intelligencia a jövő technológiája - képezni kell az embereket
A mesterséges intelligencia a jövő technológiája - képezni kell az embereket
 
Várhatóan kulcsfontosságú rendszer lesz az önjáró autók és önálló robotok működtetésében.
 
Greg Clark üzleti szakember elmondta: Anglia hosszú ideje az innovációs nemzetek közé tartozik. „A mesterséges intelligencia készségekbe és tehetségbe történő befektetés biztosítja, hogy fenntartsuk világszerte elismert hírnevünket a kutatás és a fejlesztés terén.”
 
Kiemelte azt is: az MI-ben megvan a lehetőség a termelékenység növelésére és gazdaságunk minden iparágának fokozására – a pontosabb és hatékonyabb diagnózis-felállítástól kezdve az okosotthonok építéséig.
 
„A mai bejelentés modern ipari stratégiánk – mely akcióba lép azzal, hogy beruház a képességekbe és a tehetségbe, a magas képzettséget igénylő munkahelyek, a növekedés és a produktivitás fejlesztése érdekében” – tette hozzá Greg Clark.
 
A mesterséges intelligenciával kapcsolatos pozíciók egyébként 2019 szeptemberétől elérhetők lesznek.
 
Jeremy Wright digitális területtel foglalkozó államtitkár elmondta: Nagy-Britannia nemcsak az MI szülőatyjának szülőföldje – Alan Turingé – de vezető szerepet szeretnének betölteni a mesterséges intelligencia innováció etikája terén.
 
Mint hangsúlyozta: a világszínvonalú tudományos intézményekkel és iparágakkal való együttműködés képes lesz arra, hogy a következő generációt kiemelkedő módszerekkel képezzék és fenntartsák Anglia hírnevét a feltörekvő technológiák területén.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.