2019. 02. 27. - 12:00

7 hihetetlen ok, amiért érdemes aloe vera levet innunk!

7 hihetetlen ok, amiért érdemes aloe vera levet innunk!

Az aloe vera lé elképesztő mennyiségű egészségügyi előnnyel jár. Segítségével méregteleníthetjük a szervezetünket és lefaraghatjuk a felesleges kilókat is. Nézzük azonban meg közelebbről, mire képes!

Sokat hallhattunk már az aloe vera növény kiemelkedő tulajdonságairól. Az aloe vera (avagy ghritkumari saar) számos előnyt tartogat azok számára, akik beiktatják fogyasztását az étrendjükbe. Igazi vitaminbomba: A-, C-, E-, B12-vitamint tartalmaz, folsavval és kolinnal van tele.
 
Kalciummal, rézzel, magnéziummal, magnánnal, szelénnel, cinkkel, káliummal és nátriummal ugyancsak ellátja a szervezetet – melyek rengeteget segítenek nekünk abban, hogy egészségesek maradjunk.
 
Az aloe vera lé erősíti az immunrendszert – számos tanulmány mutatott rá, hogy segíti a sejtszintű és az ún. humorális (testfolyadékokkal kapcsolatos) immunitást.
 
Érdemes rendszeresen fogyasztani az aloe vera levet
Érdemes rendszeresen fogyasztani az aloe vera levet
 
Mi mindenhez járul tehát hozzá az aloe vera?
 
1.A felesleges kilók leadása: az aloe vera lé gyulladásgátló tulajdonságai miatt segít – a gyulladás ugyanis összefüggésbe hozható a hízással és egyéb anyagcsere problémákkal, ezért főszerepet játszhat a fogyásban. A lé aloinban gazdag, segíthet lefaragni a felesleges kilókat.
 
2.Könnyíti az emésztést: az aloe vera lé segít a bélbaktériumok ösztönzésében és a bélmozgások szabályozásában, mivel hashajtó tulajdonságokkal rendelkezik, mely segít szabályozni az emésztést. A lé megtisztítja az emésztőrendszert és csökkentheti a hasi fájdalmat, illetve duzzanatot.
 
3.Kiüríti a méreganyagokat a testből: szintén hashajtó tulajdonságai miatt az aloe vera lé képes arra, hogy megszabadítson bennünket a toxinoktól. Mi több, uronsavat is tartalmaz, melyek segítenek megszüntetni a toxinokat a sejtekben.
 
4.Segíthet a vércukorszint szabályozásában: a cukorbetegség és a 2-es típusú diabétesz kontrollálásában ugyancsak hasznos az aloe vera lé. Egy tanulmány rámutatott, hogy az aloe vera- kiegészítése javította az éhomi vércukorszintet. A benne levő króm, magnézium, cink és mangán fokozza az inzulin hatékonyságát.
 
5.Segít hidratáltnak maradni: az aloe vera lé feltölti a testet és kalóriatartalma alacsony. Képesek vagyunk a segítségével leküzdeni a fáradtságot, energiával töltődünk fel.
 
6.A száj egészségét javítja: az aloe vera élen jár a szájban levő, betegséget okozó baktériumok megszüntetésében, köszönhetően gyulladásellenes tulajdonságainak. Kulcsfontosságú szerepet játszik a plakkok által kiváltott gingivitis (fogínygyulladás) kezelésében is.
 
7.Segíthet a gyomorfekély kezelésében: az aloe vera gyulladásgátló vegyületeket, így C-vitamint is tartalmaz, amely segít az emésztés fokozásában és abban is, hogy megküzdjünk a gyomorfekéllyel.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.