2019. 03. 16. - 07:00

Mesterkurzusokat kínálnak brit egyetemek mesterséges intelligenciából

Mesterkurzusokat kínálnak brit egyetemek mesterséges intelligenciából

A kormány meg szeretné alapozni Nagy-Britannia hírnevét a mesterséges intelligencia alkalmazásának úttörőjeként – ennek érdekében több mesterkurzust is indít a témában.

Mesterséges intelligencia témában indít több helyen is mesterkurzust Nagy-Britannia – a szigetországnak ugyanis eltökélt célja bebetonozni hírnevét ezen a területen is.
 
A képzést elvégzett diákoknak meglesz a lehetőségük arra, hogy szakértővé váljanak a mesterséges intelligencia (MI) terén, a mesterképzés és munkahelyi elhelyezés révén.
 
A brit kormány több mint 200 MI-mester helyet jelentett be a közelmúltban, melyek Anglia több egyetemén is elérhetőek lesznek és magas színvonalú brit technológiai cégek támogatják őket – beleértve a Deepmind-ot és a BAE Systems-t.
 
Anglia kész kitermelni a jövő generációját MI-területen
Anglia kész kitermelni a jövő generációját MI-területen
 
A program keretében 5 éven belül jelentkezni lehet majd 1000 PhD-helyre is, 16 kutatási és innovációs MI központban, melyek foglalkoznak doktorképzéssel.
 
A csomag a kormány modern ipari stratégiájának része, melyet több mint 110 millió fontnyi állami beruházással támogatnak.
 
A mesterséges intelligenciát a jövő legfontosabb technológiájának tartják, melyet már alkalmaznak számos helyen, például virtuális asszisztensekben – ilyen az Amazon Alexája vagy az Apple Sirije -, s várhatóan kulcsfontosságú része lesz az önjáró autók és robotok fejlesztésének.
 
Greg Clark üzleti titkár kiemelte: Anglia szeretné tartani a lendületet és megerősíteni hírnevét az MI úttörőjeként.
 
A brit ugyanis mindig innovátorok nemzete volt. Az MI készségekbe és tehetségbe történő befektetései segítenek abban, hogy brit és nemzetközi tehetségeket neveljenek ki, s fenntartsák világszinten vezető hírnevüket a kutatás és fejlesztés terén.
 
„A mesterséges intelligenciában óriási lehetőség van a termelés növelésére és gazdaságunk minden iparágának fokozására, a hatékony betegség-diagnózisoktól kezdve az okos otthonok megépítéséig” – szögezte le a szakember.
 
Az MI-mesterkurzusok egyébként első alkalommal 2019 szeptemberétől lesznek elérhetők Nagy-Britanniában.
 
Jeremy Wright digitális titkár kiemelte, hogy a világszínvonalú tudományos intézményekkel és iparágakkal való együttműködés segítségével képesek lesznek a jövő MI-tehetségeit és generációját létrehozni, ezzel együtt fenntartani Anglia hírnevét a feltörekvő technológiák terén.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.