2019. 04. 16. - 11:30

Mellimplantátum-csere: mire számítsunk a műtét napján?

Mellimplantátum-csere: mire számítsunk a műtét napján?

A sebészeti úton megnagyobbított keblekkel később is szükséges foglalkozni. Az implantátumokat cseréltetni kell, amelyre ugyanúgy fel kell készülni, mint a korábbi beavatkozásra. Mire számítsunk az operáció napján?

Ha egy nő implantátumok beültetése mellett dönt keblei előnyösebbé tétele érdekében, tisztában kell lennie azzal, hogy a mellimplantátumoknak szükségük van időnként felülvizsgálatra és cseréjük is szükségessé válhat.
 
A sebész természetesen mindenről tájékoztatja a pácienst, így tudni fogja, hogyan készüljön a sebészeti beavatkozásra. Mire számíthat azonban a mellimplantátum-csere műtét napján?
 
Az operáció időtartamáról szintén informálnak bennünket, s részleteiben hogyan történik a beavatkozás.
 
Fontos tudni, mi történik majd velünk a műtét napján
Fontos tudni, mi történik majd velünk a műtét napján
 
A pácienst megkérik, hogy mosakodjon meg antibakteriális szappannal a műtét előtt. Fontos, hogy ne viseljen sminket – körömlakkot sem - , testápoló, parfüm vagy egyéb anyagok ne legyenek rajta.
 
Viseljen kényelmes, laza ruhát, amelyet a műtétet követően felvehet, beleértve olyan topot, amelyet középen össze lehet gombolni-kapcsolni, illetve könnyen felvehető (bebújós) cipőt.
 
Csak a legfontosabb dolgokat vigyük magunkkal a sebészetre – személyi igazolvány, TAJ-kártya, telefon, stb.) az olyanokat, mint az ékszer például, hagyjuk otthon.
 
A műtét előtt az orvosok gyógyszerekkel biztosítják, hogy ne érezzünk fájdalmat. Az általános érzéstelenítés gyakran alkalmazott módszer mellimplantátum-csere esetén is, noha a helyi érzéstelenítés vagy intravénás szedáció is szóba jöhet bizonyos körülmények között.
 
A biztonság érdekében több monitoron figyelik a páciens állapotát: szívverését, vérnyomását, pulzusát és a vérben keringő oxigén mennyiségét.
 
Sebészünk különböző technikákat együttesen is használhat, amelyeket előzőleg velünk is egyeztetett.
 
Amennyiben egyszer már elkezdődött a műtét, a technikák kombinációja mellett is dönthet, vagy változtathat a megbeszélt módszeren a jobb eredmény elérése érdekében.
 
Fontos, hogy komfortosan érezzük magunkat és bízzunk az orvos szakértelmében.
 
Az operációt követően nagy méretű gézkötést helyeznek a mellkasra, vagy műtéti melltartót kell viselnünk. A keblekből sebváladék elvezető csövekkel biztosítják a folyadék távozását.
 
Ha a beavatkozásnak vége, olyan helyiségbe kerülünk, ahol figyelik állapotunkat, de van időnk felépülni. Hazamenni akkor lehet, ha már teljesen éberek vagyunk és családtag vagy barát haza tud vinni bennünket. Hazamenetel előtt megtanítanak bennünket arra, hogyan ürítsük az elvezető csöveket.
 
A rövid megfigyelési időszakot követően indulhatunk haza, ha csak a sebész nem dönt másként, mert szükség van további beavatkozásra a helyreállítás érdekében.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.