2019. 04. 29. - 10:50

4 okos tipp a túl sok evés elkerüléséhez

4 okos tipp a túl sok evés elkerüléséhez

Ha szeretnénk leadni néhány kilót, a túlevés bizony nem segít rajtunk. A túlevés sajnos nemcsak súlyfelesleget, hanem egészségügyi problémákat is okoz. Hogyan lehet azonban ezt elkerülni?

Szeretnénk megszabadulni extra kilóinktól? A túlevés lehet az egyik fő oka annak, hogy egyáltalán meghíztunk. Ne feledjük, hogy a túlzásba vitt étkezés számos egészségügyi komplikációhoz vezethet amellett, hogy kövérek leszünk.
 
Ilyen probléma a gyomorégés és a 2-es típusú diabétesz.
 
A túlevésnek több oka is lehet – a stressztől kezdve a nem megfelelő alvásmennyiségig. Ugyanígy, ha sokat dolgozunk, könnyen elfelejtjük, hány kalóriát fogyasztottunk el napközben, amely végül eltúlzott kalóriabevitelhez vezethet.
 
A túlevésnek több oka is lehet - a stressztől a kevés alvásig
A túlevésnek több oka is lehet - a stressztől a kevés alvásig
 
Íme néhány tipp, amellyel a túlevés elkerülhető.
 
1.Kezdjünk minden étkezést vízzel: ha minden evés előtt iszunk egy pohár vizet, azzal leszorítjuk éhségünket. A víz hatására telítettebbnek érezzük magunkat, amely csökkenti a táplálék-bevitelt.
 
2.Aludjunk eleget: agyunk kortizol hormont szabadít fel, ha nem jutunk elegendő alváshoz. A kortizol stressz hormon magas szintje pedig az étvágy megnövekedéséhez vezet. Vagyis igencsak fontos a sok alvás annak érdekében, hogy megelőzzük a túlevést.
 
3.Készítsünk fűszeres ételeket: számos tanulmány kimutatta, hogy ha fűszereket adunk az ételeinkhez, kevesebbet eszünk, mint általában.
 
4.Ellenőrizzük az adagokat: az emberek többsége megeszi azt, ami a tányérján van, akkor is, ha már telítettnek érzi magát. Használjunk hát kisebb evőeszközöket és rakjuk meg a tányért alacsony kalóriás összetevőkkel, ha el akarjuk kerülni a túlevést.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.