2019. 05. 07. - 11:40

Eredmény és kockázat mellimplantátum-csere esetén

Eredmény és kockázat mellimplantátum-csere esetén

Manapság számos nő dönt a mellimplantátum beültetése mellett. Ezeket azonban idővel cseréltetni kell. A procedúra hasonló, mint az első műtét – ám érdemes tudni a részleteket. Mennyi ideig tart az eredmény és milyen kockázatai lehetnek?

Aki vállalkozik arra, hogy kebleit implantátummal tegye előnyösebbé, az tisztában van a lehetséges kockázatokkal és azzal is, hogy a mellimplantátum később felülvizsgálatra és cserére szorul.  
 
Az implantátum-cserét követően nagyon fontos betartani az orvos utasításait, ha komplikációmentes gyógyulásra vágyunk – erről előző cikkünkben volt szó.
 
Érdemes áttekinteni azonban az eredményeket és azt is, milyen kockázatokra készülhetünk.
 
Meddig tart a hatás?
 
Ha csak nem hízunk vagy fogyunk jelentős mértékben, illetve ha nem leszünk terhesek, az új mellek formája meglehetősen stabil marad. A gravitáció és az öregedés persze azért hatással lesz a keblek méretére. A felhasznált implantátum súlya is befolyásolja a mellek megjelenését az idő múlásával.
 
Ezek mellett a kebel-implantátumcsere eredménye hosszantartó. Orvosunkhoz azonban időnként el kell látogatnunk állapotunk ellenőrzése és a lehetséges komplikációk elkerülése érdekében.
 
Az orvossal fontos később is tartani a kapcsolatot - bármilyen kérdés vagy probléma esetére
Az orvossal fontos később is tartani a kapcsolatot - bármilyen kérdés vagy probléma esetére
 
A sebésszel érdemes kapcsolatot tartani a biztonság és a lehető legszebb és legegészségesebb kimenetel végett. Bármilyen kérdés vagy aggodalom esetén hívhatjuk.
 
Kockázatok és korlátozások
 
A mellrekonstrukciós műtétek jelentős szövődményei szerencsére igen ritkák. Nők ezrei mennek keresztül sikeres mellimplantátum-műtéten minden évben, s nagyon elégedettek az eredménnyel.
 
Az operációt általában nagyobb problémák nélkül végzik.
 
Tudni kell azonban, hogy minden operáció jár bizonyos mértékű kockázattal. A potenciális komplikációk között jelen vannak az alábbiak.
 
- Nemkívánatos reakció az érzéstelenítésre
- Hematoma vagy szeroma (vér vagy folyadék felhalmozódása a bőr alatt, amely eltávolítást igényelhet)
-Fertőzés és vérzés
 
-Érzékelés megváltozása
-Hegesedés
-Allergiás reakciók
-A mögöttes struktúrák károsodása
 
Az eredmény lehet kevésbé kielégítő is, amely további procedúrákat tehet szükségessé.
 
A kockázatokat minimálisra csökkenthetjük, ha az orvos utasításait és a mielőbbi gyógyulást eredményező szabályokat betartjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.