2019. 05. 10. - 08:09

65 hüvelykes, 4K HDR kijelzős okostelevízió mutatkozott be Xiaomi Mi ART TV néven

65 hüvelykes, 4K HDR kijelzős okostelevízió mutatkozott be Xiaomi Mi ART TV néven
A Xiaomi mesterséges intelligencia alapú funkciókkal is ellátott okostelevíziót dobott piacra: Xiaomi Mi ART TV által például IoT eszközök is vezérelhetőek, de ez a gyártó első ART tévéje is, ami a művészetet hozza közelebb az emberekhez.

A Xiaomi Mi ART TV nevében az ART szó a művészetet jelöli. Ez azt jelenti, hogy a televízió Art Mode-ba kapcsolva használható egy lenyűgöző digitális képkeretként is, amely 45 művész 22 műfajban készített alkotásait jeleníti meg. De természetesen lehetőség van saját, személyre szabott képek használatára is, tehát akár családi fotókat is a képernyőre tehetünk.


Óriási képméretű, lenyűgöző megjelenésű okostelevízió
a Xiaomi Mi ART TV



A képkeret jelleget az is erősíti, hogy a tévének 13,9 milliméteres alumínium kerete van, ami igen elegánssá teszi. A lenyűgöző vizuális hatásról a 65 hüvelykes méreten túl a Samsung által készített 4K HDR panel gondoskodik, amely 3840 x 2160 pixeles felbontást és 178 fokos betekintési szöget tudhat magáénak.

05102-xiaomi-mi-art-tv-okostelevizio-okosteveA Mi ART TV belsejében négymagos Amologic processzor dolgozik 1,8GHz-es órajelen, melyhez csatlakozott egy 750MHz-es Mali-T830 GPU, 2GB RAM és 32GB tárhely. A készülék mesterséges intelligencia alapú IoT funkciókkal is bír, melynek okán a háztartásban lévő egyéb okoseszközöket lehet hangutasításokkal vezérelni, hála a nagy érzékenységű mikrofonoknak. Szintén az MI-funkciókat gazdagítja az AI Bluetooth, ami lényegében egy hangalapú távirányító funkció.

Az okostévé felszerelkezett még Wi-Fi 802.11 ac (2,4 / 5GHz) és a már említett Bluetooth tulajdonságokkal, továbbá kapott három HDMI, két USB és egy Ethernet portot. A hangminőség felelőse két 12W-os hangszóró, amihez mélynyomó, valamint DTS audio és Dolby Audio technológiák tartoznak.

A PatchWall felülettel ellátott Android TV rendszert használó Xiaomi Mi ART TV támogatja a H.264 kódolást, továbbá a Real, az MPEG1/2/4 formátumokat és még sok egyebet is. A tévé Kínában már megvásárolható, ára 6.999 jüan, amely nagyjából 294.000 forintnak felel meg.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.