2019. 05. 15. - 08:00

A Facebook saját mesterséges intelligencia alapú hangasszisztensen dolgozik

A Facebook saját mesterséges intelligencia alapú hangasszisztensen dolgozik
Saját fejlesztésű hangasszisztenst készít a Facebook, mely természetesen meglovagolja a mesterséges intelligencia adta előnyöket. Az új fejlesztés az Alexa és a Siri riválisa lehet.

Mesterséges intelligenciát alkalmazó hangasszisztensek már évek óta vannak a piacon, és nagyban megkönnyítik a felhasználók életét. Használatukkal egyszerűen lehet eszközöket kezelni, az interneten keresni, utasításokat adni a telefonnak vagy táblagépnek, és így tovább.

A Microsoft és az Amazon már régóta szereplője ennek a területnek, mint ahogy az Apple is Sirivel és a Google a Google Asszisztenssel. Ezeket folyamatosan fejlesztik, újabbnál újabb funkciókat építenek beléjük, így egy újonnan jött riválisnak nehéz lenne felvenni velük a versenyt. A Facebook viszont pontosan ezt kísérli meg.

Mesterséges intelligenciát használó hangasszisztenst fejleszt a Facebook
Mesterséges intelligenciát használó hangasszisztenst fejleszt a Facebook


A Facebook saját, mesterséges intelligencia alapú hangasszisztense ugyanis már gőzerővel készül. Ira Snyder, a Facebook kiterjesztett és virtuális valóság csapatának vezetője szerint a hangasszisztensen már 2018 óta dolgoznak, és olyan riválisokat akarnak legyőzni, mint például a Siri, a Google Asszisztens és a Cortana.

05153-facebook-hangasszisztens-ai-mi-mesterseges-intelligenciaA Facebook már partnerségre is lépett néhány meg nem nevezett okoshangszóró-gyártóval, hogy azok a készülékek integrálják a Facebook MI-hangasszisztensét.

Bár a Mark Zuckerberg által vezetett végóriás 2015-ben már próbálkozott saját hangasszisztenssel, amelyet az M Assistant-tel a Messenger üzenetküldő platformhoz fejlesztettek ki, a projektet 1 év után leállították. Érdekes lesz tehát látni, hogy az új törekvések mennyire lesznek sikeresek.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.