2019. 05. 23. - 08:03

A világ első hajlítható kijelzős laptopját mutatta be a Lenovo

A világ első hajlítható kijelzős laptopját mutatta be a Lenovo
A hajlítható kijelzős okostelefonokat követően a Lenovo előrukkolt a világ első hajlítható kijelzős laptopjával, amely a Lenovo ThinkPad X1 családjába fog tartozni.

Néhány napja a Lenovo Accelerate rendezvény keretein belül rántotta le a leplet a Lenovo az első olyan laptopról a világon, melynek hajlítható kijelzője van. A munka még folyik az eszköz tömeggyártása előtt, így az eseményen egy előzetest, illetve demót kaptak az érdeklődők arról, hogyan néz ki, és hogyan működik az új különlegesség.

A különleges OLED-kijelzőt az LG szállította a Lenovo részére. Ennek mérete 13,3 hüvelykes, és 2K-s felbontással rendelkezik. A képernyő hasonló lehetőségekkel bír, mint például a Samsung Galaxy Fold és a Huawei Mate X, ahol a hajlítható kijelző különböző felhasználási módokat tesz lehetővé.


Táblagépként és laptopként is használható
a Lenovo ThinkPad X1 hajlítható kijelzős újdonság


Ha a Lenovo ThinkPad X1-et teljesen szétnyitjuk, akkor táblagép módban használható 4:3-as képaránnyal. Ha csak félig, laptopszerű módon nyitjuk ki, akkor a képernyő egyik fele megmarad képernyőnek, míg az alsó felén billentyűzet jelenik meg.

Sőt, a szerkezet használható érintőceruzával, Bluetooth-egérrel és billentyűzettel is. Mindemellett a készüléket teljesen össze is lehet csukni, így a szélessége a felére csökken, ezáltal könnyítve meg a szállítást.

Táblagépként és laptopként is használható a Lenovo ThinkPad X1 hajlítható kijelzős újdonságA Lenovo a ThinkPad X1-est úgy jellemzi, hogy ez az eszköz kombinálja egy laptop produktivitását egy okostelefon hordozhatóságával. A gyártónak rengeteg felhasználási javaslata van, kezdve azzal, hogy munkára és szórakozásra egyaránt hihetetlenül hasznos a készülék, de utazás közben, az ágyban fekve vagy éppen a konyhában ügyeskedve is remek társa lehet az embereknek.

A Lenovo ThinkPad X1 részletes specifikációja és várható ára egyelőre nem ismert. Csak annyit tudni, hogy valamikor 2020-ban fog megjelenni, mivel a lehető legtökéletesebb formában szeretnék tálalni, így az átlagosnál kétszer annyi tesztnek is vetik alá.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.