2019. 05. 27. - 13:15

Újranyitna - Megvenné a főváros a Rác fürdő és hotelt

Újranyitna - Megvenné a főváros a Rác fürdő és hotelt

Hamarosan Budapest lehet a tulajdonosa a Rác fürdő és hotelnek – a főváros 7,5 milliárd forintért venné meg az ingatlant a felszámolási eljárás során.

Budapesté lesz a fővárosi Rác fürdő és hotel épület tulajdonjoga. A fővárosi önkormányzat több mint 7, 5 milliárd forintot biztosít arra, hogy a felszámolási eljárás keretében megszerezze azt – ez áll a Fővárosi Közgyűlés előterjesztésében – írta meg az MTI. racz_furdo_1
 
Az előterjesztés a budapest.hu oldalon olvasható.
 
Ha elfogadják, a Fővárosi Közgyűlés arra utasítaná a REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft. ügyvezetőjét, hogy a Rác fürdő és hotel felszámoló általi értékesítése során tegyen ajánlatot  7 milliárd 401 millió 409 ezer forint összeghatárig mindkét felépítmény, azaz a teljes ingatlanegyüttes tulajdonjogának megszerzéséért.
 
A kft. a fővárosi önkormányzat 100 százalékos tulajdonában van, részükre a javaslat alapján 7,5 milliárd Ft kamatmentes tagi kölcsönt nyújtanának – adta hírül az MTI.
 
A fürdő és szálló újranyitása már 2018 szeptemberében terítékre került.
2002-ben elindult a projekt - a Rác fürdő átfogó felújítása és vele együtt a hotelátalakítás -, de ellehetetlenült, ennek nyomán a Fővárosi Közgyűlés 2015 nyarán határozott arról, hogy a Rác Nosztalgia Kft. és a Rác Beruházó Kft. felszámolását kezdeményezi.
 
A Fővárosi Közgyűlés ezek után 2018. februárjában döntött úgy: meg kell nyitni újra a fürdőt és hotelt, ennek érdekében szeretné megszerezni annak teljes és egységes tulajdonjogát – adta hírül az MTI.
 
A fővárosi önkormányzat a REK Kft. bevonásával létrejövő tulajdonszerzés után haladéktalanul  elkezdi az intézkedéseket a fürdő megnyitásához, felújításokat visz véghez – írta meg az MTI.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.