2019. 06. 14. - 19:17

A világ első dupla kijelzőjű játékos laptopja mutatkozott be HP OMEN X 2S néven

A világ első dupla kijelzőjű játékos laptopja mutatkozott be HP OMEN X 2S néven
A pekingi HP Gaming Festival rendezvény keretében mutatta be a HP a legújabb, egyben nagyon különleges játékos laptopját, a dupla kijelzős HP OMEN X 2S-t.

A HP OMEN X 2S laptop becsukva nem sok különlegességet mutat, kinyitva viszont annál inkább, hiszen rögtön észrevehető, hogy mi az, amit eddig ilyen készülékeknél nem láthattunk még. Ez nem más, mint egy másodlagos, 6 hüvelykes, 1080p, azaz Full HD felbontású érintőképernyő a billentyűzet fölötti részen.


Játékosok számára kifejlesztett, dupla kijelzős laptop a HP OMEN X 2S


Ettől függetlenül persze ott van a főképernyő is, ami 15 hüvelykes, és kérhető Full HD vagy 4K felbontású változatban. A képfrissítési frekvencia szintén választás kérdése, ez lehet 144Hz vagy 240Hz, hogy a játékélmény valóban lenyűgöző legyen.

A mindössze 20 milliméter vastag fémházat és 2,34 kilogrammos súlyt birtokló OMEN X 2S folyadékhűtéses technológiát képvisel. Szükség is van a hatékony hűtésre, hiszen a szerkezet belsejében egy 9. generációs Intel Core i9 processzor dolgozik akár NVIDIA GeForce RTX 2080 videokártyával az oldalán.

A laptop támogatja a PCIe SSD, RAID 0 és IntelOptane memória kezelését, és igény szerint legfeljebb 32GB DDR4 RAM szorítható bele. A ház oldalán három USB 3.1 Type A csatlakozó, egy ThunderBolt 3 USB Type-C port, egy HDMI 2.0 port, egy gigabites Ethernet csatlakozó és egy 3,5 mm-es jackdugó is helyet kapott.

06142-hp-omen-x-2s-laptopA HP OMEN X 2S-t mindemellett OMEN Tempest Cooling technológiával is ellátták, ami 3 oldalsó ventilátort jelent, melyek 5 irányba tudják fújni a levegőt. Továbbá egy 12V-os ventilátor modul is helyet kapott 3 fázisú motorral. Az OMEN Command Center szoftver pedig abban segít a felhasználóknak, hogy valós idejű képet kapjanak a rendszer teljesítményéről, sőt, az RGB-világítást is személyre lehet szabni itt.

A dupla képernyős OMEN X 2S a hírek szerint már valamikor júniusban a boltokba kerül az Egyesült Államokban, méghozzá 2.099,99 dolláros, vagyis majdnem 610.000 forintos árcédulával. Ez viszont még "csak" a 144Hz-es modell lesz, a 240Hz-es változatra júliusig várni kell.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.