2019. 06. 19. - 11:20

Fogyás és egészséges diéta dióval

Fogyás és egészséges diéta dióval

Ha fogyni szeretnénk, érdemes dióval bővítenünk az étrendünket. De hogyan segít a fogyásban ez a csonthéjas? Íme a válasz.

Amikor bemegyünk egy boltba, diófélék sokaságával találkozhatunk. A mandulától a pisztácián át a kesu- és a normál dióig számos választási lehetőségünk van. A dió tápanyaggal és egészséges zsírokkal, rostokkal teli élelmiszer. Ha naponta egy maréknyit eszünk belőle, egészségünk nagymértékben profitál majd ebből.
 
Szív- és érrendszerünk, valamint kognitív funkcióink elsősorban. De igen hatásosan hozzájárul a dió a fogyáshoz is.
 
Lássuk, hogyan.
 
A diófélékkel csak nyerhetünk, ha fogyás a cél
A diófélékkel csak nyerhetünk, ha fogyás a cél
 
A vitaminokban, egészséges zsírokban, rostokban, antioxidánsokban, Omega-3 zsírsavakban gazdag dió csökkenti a gyulladást, mérsékeli a mell- a prosztata- a vastagbélrák esélyét, csökkenti a diabétesz és a magas vérnyomás valószínűségét.
 
Egy marék dió naponta azonban az elhízás és a szívbetegség kockázatát is mérsékeli. Magnéziumot, rezet, fehérjéket tartalmaznak.
 
Márpedig az ásványi anyagok nagy szerepet játszanak a fogyásban. Ha 12-14 gerezd diót megeszünk, nagyjából 190 kalóriával gazdagodunk. Egy kutatás szerint azok az egészséges felnőttek, akik gyakran szereznek be 300 kalóriát dióból, nem gyakorolnak negatív hatást a súlyukra.
 
A dió több okból járul hozzá a fogyáshoz:
 
1.Támogatja az egészséges, bélbarát baktériumok jelenlétét, melyek segítenek a kilók leadásában.
 
2.Felpörgeti az anyagcserét
 
3.Egyensúlyba hozza a vércukorszintet
 
4.Kontrollálja az étkezési szokásokat – ugyanis amellett, hogy ellenőrzés alatt tartja a vércukorszintet, a benne levő magnézium elősegíti a nyugalmat is.
 
5.Fokozza a zsírégetést
 
Vagyis, ha fogyni szeretnénk, igen tanácsos otthon tartani diót, de akár magunkkal is hordozhatjuk, ha napközben megéhezünk. Kiválóan csökkenti az éhséget is.
 
László Adrienn

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.